![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 96 Pomógł: 0 Dołączył: 10.03.2004 Skąd: Warszawa Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam,
mam problem z załadowaniem danych z pliku XML do bazy danych. Napisałem skrypt za pomocą którego pobierane są dane z pliku i przetwarzane przez parser. Wszystkie dane są wyświetlane na stronie jednak nie są wstawiane do tabeli. Nie wiem dlaczego tak się dzieje. Jeżeli macie jakieś pomysły to dajcie znać. |
|
|
![]() ![]()
|
|
![]() Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 2 335 Pomógł: 6 Dołączył: 7.03.2002 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Moja magiczna kula mowi mi, ze powodem tego jest brak podlaczonego tostera do pradu...
Mozna jasniej ? Jakis kod, ktorym wzucasz to do bazy, etc... |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 96 Pomógł: 0 Dołączył: 10.03.2004 Skąd: Warszawa Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
tak wygląda skrypt:
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 189 Pomógł: 0 Dołączył: 4.07.2004 Skąd: z neostrady Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Rozgryzłeś juz problem?
![]() Bo pewnie dla tego nie działa, że ten skrypt jest troszkę bez sensu ![]()
a teraz powiedz gdzie ustawiasz te zmienne? -------------------- pozdrawiam, Adam Kubiczek
kubiczek.eu |
|
|
![]()
|
|
No własnie nie wiem jak to zmienić.
Do wyświetlenia danych na stronie skrypt działa poprawnie ale żeby wstawić do bazy to już nie bardzo. Jak masz propozycje co należy dopisać lub pozmieniać to napisz bo przyznam szczerze że nie bardzo wiem co należy wykonać aby wszystko było ok. |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 46 Pomógł: 2 Dołączył: 20.08.2004 Skąd: Warszawa Grochów Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Nie znam się tak dobrze na SQL-u, ale wiem, że numer z SET-em przechodzi tylko w przypadku polecenia UPDATE.
Spróbuj tak:
Jeśli jakąś zmienną przeinaczyłem, to przepraszam. -------------------- Zaprzyjaźniam się z Magento - www.heliantus.com.pl
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 189 Pomógł: 0 Dołączył: 4.07.2004 Skąd: z neostrady Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Cytat(rolling_stone @ 2004-08-20 21:25:57) Nie znam się tak dobrze na SQL-u, ale wiem, że numer z SET-em przechodzi tylko w przypadku polecenia UPDATE. Nieprawda Kod INSERT [LOW_PRIORITY | DELAYED] [IGNORE]
[INTO] tbl_name SET col_name={expression | DEFAULT}, ... [ ON DUPLICATE KEY UPDATE col_name=expression, ... ] -------------------- pozdrawiam, Adam Kubiczek
kubiczek.eu |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 46 Pomógł: 2 Dołączył: 20.08.2004 Skąd: Warszawa Grochów Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
w porządku, mój błąd, ale zastrzegłem, że się niezbyt dobrze znam na SQL-u. sorry
-------------------- Zaprzyjaźniam się z Magento - www.heliantus.com.pl
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 19.07.2025 - 06:18 |