![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 43 Pomógł: 0 Dołączył: 18.12.2011 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam wszystkich,
Na początku pragnę dodać że jestem laikiem w php, trochę więcej wiem o MySQL dla tego proszę o delikatne odpowiedzi bez sarkazmu... Mam problem z zapytaniem MySQL wewnątrz PHP, więc tak: 1. Mam stronkę w której wpisuję tekst do pól oraz wybieram z list rozwijanych opcje które mają dane z 3 kolumn bazy ![]() 2. Po wciśnięciu przycisku dalej dane z pól powinny wpisać się do bazy danych do tabeli asortyment i tak: a ) zapytanie w linijce 5 jest prawdopodobnie błędnie ale przez jakieś znaki typu ". b ) dodam że skrypt działał prawidłowo tylko że wpisuje wszystkie dane z pól a dane z listy rozwijania po przekształceniu przez zapytanie NIE WPISUJE zamiast wpisać do krotki id_koloru wpisuje 0... więc co jest nie tak?
PS to jest wstępny skrypt dla tego jest tylko zapytanie do listy rozwijania KOLOR a do listy STYL i PRODUCENT narazie nie ma, najpierw muszę poznać problem wtedy go uzupełnie o dwa pozostałe.... |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 353 Pomógł: 50 Dołączył: 28.07.2005 Skąd: Łaziska Górne Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
$tab[0] lub $tab['id_kolor']
oraz poczytaj o sql injection -------------------- Sposób na życie? Uśmiech na twarzy :D
"Widzę więcej, wiem więcej, tak to jest mniej więcej" "NIE kradnij, rząd nielubi konkurencji" |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 43 Pomógł: 0 Dołączył: 18.12.2011 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Wielkie dzięki chociaż ktoś odpisał
![]() |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 10.07.2025 - 05:48 |