![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 64 Pomógł: 1 Dołączył: 21.02.2008 Skąd: Warszawa Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witajcie Obywatele,
Tworzę skrypt wyświetlający stany magazynowe z kilku sklepów. Jak do tej pory baza danych opierała się na plikach.. jednakże idąc z duchem czasu.. i biorąc pod uwagę fakt wielkości bazy postanowiłem przenieść się do MySql`a. Obecnie wyglada to tak.. TABELA mag (27000+ rekordów) tw_Symbol | tw_Nazwa | tw_Grupa | st_Stan | tc_CenaBrutto1 | tc_CenaRynkowa | tw_Opis | tw_img ... itd TABELA skl_1 (6800+ rekordów) tw_Symbol | tw_Nazwa | st_Stan | tc_CenaBrutto1 TABELA skl_2 (6700 rekordów) tw_Symbol | tw_Nazwa | st_Stan | tc_CenaBrutto1 ... itd aż do skl_22 zdaję sobie sprawę z tego że za tak zaprojektowaną bazę powinienem dostać za przeproszeniem w ryj.. dlatego też zwracam się do Was o pomoc w jej zaprojektowaniu ![]() Tabela mag jest tabelą główną i w założeniu miała być wykorzystana także przy katalogu towarów ( w planach ) kolumny tw_symbol ustawiłem jako kluczowe i zabrałem się za tworzenie skryptu.. skrypt działa.. jakoś.. ale do tego jeszcze dojdziemy o ile zechcecie mi pomóc porządnie zaprojektować bazę.. jestem otwarty na naukę ![]() // EDIT hmm warto moze jeszcze wspomnieć skąd się biorą dane.... baza z każego sklepu jest zapisywana do pliku *.csv w postaci.. "symbol","nazwa","cena","stan" - i na takiej tez strukturze oparłem obecną bazę... następnie plik jest wysyłany na serwer i automatycznie dodawany do poszczególnych tabel odpowiadającym numerom sklepów... chyba standardowy sposób ![]() Ten post edytował pa-jong 7.01.2012, 22:39:10 |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 14.08.2025 - 00:36 |