![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 50 Pomógł: 8 Dołączył: 28.10.2011 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Postanowiłem przygotować 2 grafiki, które pomogą mi wyjaśnić co chce osiągnać. Więc
![]() ![]() Mam chat, w którym znajdują się dwa pokoje: Fabularny i Klimatyczny ![]() Chcę teraz aby po kliknięciu w Fabularny gdy jestem na klimatycznym zwijał się klimatyczny i rozwijał fabularny - slideUp, slideDown czy coś w tym stylu. Takie coś uzyskałem z jquery (zwijane/rozwijane divy), ale nie wiem co zrobić zeby wysłane dane gdy jestem na fabularnym szły do tabeli chat_fabularny, a gdy na klimatycznym to do tabeli chat_klimatyczny. Na obrazku widać co zostaje, a co się pojawia po kliknieciu na fabularny/klimatyczny ![]() W dodatku wysyłanie bez przeładowania strony. Domyślam sie, że jquery wystarczy, potrzebuje pomocy ![]() Chciałbym ominąć dodawanie coś do urla, tzn wysyłanie czegoś metoda GET. Ten post edytował Novy. 6.01.2012, 23:31:46 |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 873 Pomógł: 25 Dołączył: 24.07.2005 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
z tego co widzę rozróżniasz oba pokoje: fabularny, klimatyczny. Oznacz je sobie id`kami.
na akcji gdy rozwijasz pokój dodaj może ifa? że gdy klikasz na fabularny odpal posta do pliku zapisującego do danej tabeli lub lepiej dodaj taki warunek w skrypcie php, który wykonuje zapis do bazy. |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 50 Pomógł: 8 Dołączył: 28.10.2011 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
okej, próbuje zrobić tak jak Ty mówisz..
Ale własnie wychodzi moja nieznajomość jquery :< Nie potrafie przystosować skryptu znalezionego na googlach do mojego formularza. Może mi ktoś pomóc? ![]() Mój form: |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 14.08.2025 - 07:47 |