![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 30 Pomógł: 0 Dołączył: 27.12.2010 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam
Mam taki problem. Posiadam prosty panel administracyjny z logowaniem które wykonałem zgodnie z instrukcją ze strony http://webmade.org/porady/sesje-php-system-logowania.php . Wszystko działa OK ale teraz mam konieczność przerobienia tego tak by że muszę mieć kilku użytkowników, ale każdy z nich będzie miał inne uprawnienia czyli jeden może wejśc na kilka podstron a kilka z nich będą dla niego zablokowane, a kolejny jeszcze na inne. Zastanawiałem się czy nie najłatwiej do bazy mysql dodać komunmę "uprawniania" ale co dalej... proszę o pomoc, gdyż niestety nie wiem jak przerobić skrypt i jak się za to zabrać tak wyglądają moje strony: index.php
plik check.php
plik podstrony podstrona.php
proszę o pomoc jak to zrobić Ten post edytował Focuss 6.01.2012, 19:20:02 |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 873 Pomógł: 25 Dołączył: 24.07.2005 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
dodaj sobie tabele ról dla użytkowników albo dodaj kolumnę do Twojej istniejącej tabeli w stylu np. user_level
po zalogowaniu zapisz w sesji jaki level ma poprawnie zalogowany użytkownik i potem gdzie potrzebujesz sprawdzaj czy user o danym user_level ma coś widzieć czy nie if user_level == 2 echo link lub sprawdzaj czy dany user ma prawo do wyświetlenia całej strony, jeśli nie ma odpowiedni komunikat |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 30 Pomógł: 0 Dołączył: 27.12.2010 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
sens rozumiem ale niestety nie wiem dalej jak to zrobic,
nie wiem niestety jak zapisac w sesji level oraz nie wiem jak to dalej upożądkować czy np za pomocą if .... na kazdej z podstron czy raczej w nemu ustawic if... ![]() Proszę kolegi o pomoc, jestem początkujący... mam dokładnie tak jak w przykłdzie który podełem czyli plik index.php plik check.php i plik panel.php który jest główną stroną po zalogowaniu i ta i każda kolejna najpierw sprawdza check.php oki wydaje mi się już że sprawdzanie powinienem mieć chyba na każdej podstronie tylko nie wiem nadal gdzie i wktorym momencie wyciągnąć wartość uprawenien z bazy i jak ją zatrzymać by była zapisana na czas uzytkowania strony OK, już wiem jak za pomocą sesji przekazywać sobie dalej informacje ale proszę o pomoc jak podczas logowania pobrać dane uprawniania do sesji Ten post edytował Focuss 7.01.2012, 10:18:51 |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 12.06.2025 - 17:58 |