![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 186 Pomógł: 0 Dołączył: 10.03.2004 Skąd: K-ce Ostrzeżenie: (50%) ![]() ![]() |
witam
chcial bym ukrywać nazwy zmiennych przekazywanych w adresie ? stosuje to:
wtedy adres zamiast wygladac tak : index.php?id=2&lang=pl&go=pages wygladał by tak index.php?2,pl,pages ale ten skrypt mi nic nie zwraca. Wie moze ktos czemu a moze znacie inne metody. moze to ustawienie serwera?? help my -------------------- "Dla mnie SCHRANZ nigdy nie byl nazwą stulu muzycznego.A raczej określeniem przesterowaniem dzwięków. Czy nawet halasu... Sądzę, że wyroslo nowe pokolenie. które nie chce się identyfikować z techno z trance" - Chris Liebing
www.netklinik. |
|
|
![]()
|
|
![]() Developer Grupa: Moderatorzy Postów: 2 844 Pomógł: 20 Dołączył: 25.11.2003 Skąd: Olkusz ![]() |
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 186 Pomógł: 0 Dołączył: 10.03.2004 Skąd: K-ce Ostrzeżenie: (50%) ![]() ![]() |
niechce z GET ani POST o to chodzi ze jak wpisze odrazu taki adres ma sie pokazac to co ja chce ?
-------------------- "Dla mnie SCHRANZ nigdy nie byl nazwą stulu muzycznego.A raczej określeniem przesterowaniem dzwięków. Czy nawet halasu... Sądzę, że wyroslo nowe pokolenie. które nie chce się identyfikować z techno z trance" - Chris Liebing
www.netklinik. |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 260 Pomógł: 0 Dołączył: 18.07.2003 Skąd: Tarnów Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Cytat(e4you @ 2004-07-15 00:05:06) niechce z GET ani POST o to chodzi ze jak wpisze odrazu taki adres ma sie pokazac to co ja chce ? RTFM co to znaczy "nic mi nie zwraca"? a co ma zwracac? ja tam nie widze zadnego echo czy cus... tym skryptem ktory podales wyciagasz wartosci z URL'a i ukladasz je do zmiennych. nie wiem o co ci chodzi -------------------- Gentoo Linux 64bit / PHP 5.2 / MySQL 5.1
-> Administracja serwerami Linux i FreeBSD |
|
|
![]()
|
|
borec czytales dokladnie posta?
rtfm - ciekawa lektura ![]() chce miec adres bez zmiennych kumasz? nie wiem czemu ktoś w ogóle odp na posta jeżeli nie zna na niego odp . tylko się czepia czegoś .... powtórze pytanie chce miec zamiast index.php?page=go&lang=pl to index.php?go,pl Ten post edytował e4you 15.07.2004, 11:13:43 -------------------- "Dla mnie SCHRANZ nigdy nie byl nazwą stulu muzycznego.A raczej określeniem przesterowaniem dzwięków. Czy nawet halasu... Sądzę, że wyroslo nowe pokolenie. które nie chce się identyfikować z techno z trance" - Chris Liebing
www.netklinik. |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 260 Pomógł: 0 Dołączył: 18.07.2003 Skąd: Tarnów Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
to rozumiem ale nie rozumiem w czym problem? przeciez sam napisales jak wyciagasz te "ukryte" zmienne z url
chodzi ci o to ze nie wyciaga tych zmiennych czy co? -------------------- Gentoo Linux 64bit / PHP 5.2 / MySQL 5.1
-> Administracja serwerami Linux i FreeBSD |
|
|
![]()
|
|
wyciąga ale nie działa tak ja ze zmiennymi
-------------------- "Dla mnie SCHRANZ nigdy nie byl nazwą stulu muzycznego.A raczej określeniem przesterowaniem dzwięków. Czy nawet halasu... Sądzę, że wyroslo nowe pokolenie. które nie chce się identyfikować z techno z trance" - Chris Liebing
www.netklinik. |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 71 Pomógł: 0 Dołączył: 3.07.2004 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
to może ja też się czepie - a jak działa ?
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 286 Pomógł: 0 Dołączył: 1.11.2003 Skąd: Poland, Płock Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
strona.php?tak,nie
nie zadziała, bo nie masz żadnej zmiennej (zmienna=cos). Musisz zainteresować się mod_rewrite jezeli korzystasz z Apache'a. -------------------- ![]() |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 71 Pomógł: 0 Dołączył: 3.07.2004 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Cytat(Dabroz @ 2004-07-15 22:02:06) strona.php?tak,nie nie zadziała, bo nie masz żadnej zmiennej (zmienna=cos). Musisz zainteresować się mod_rewrite jezeli korzystasz z Apache'a. ja korzystam z Apache'a i u mnie takie coś działa . Oczywiście w pliku strona.php stosuje kod :
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 286 Pomógł: 0 Dołączył: 1.11.2003 Skąd: Poland, Płock Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Masz racje, ale nie dostaniesz tych zmiennych w "zwykły" sposób.
A dzięki mod_rewrite możesz zrobić np: www.strona.pl/15,14,15934,forum ![]() -------------------- ![]() |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 640 Pomógł: 28 Dołączył: 13.02.2003 Skąd: Międzyrzecz/Poznań Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Bylo o tym na forum!
A w ogole to jest napisany artykul na php.pl -------------------- PHP Developer
"Nadmiar wiedzy jest równie szkodliwy jak jej brak" Émile Zola |
|
|
-Guest- |
![]()
|
Goście ![]() |
kicaj bylo o inde.php/333/3434/343/forum a nie o index.php?333,3434,343,forum
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 640 Pomógł: 28 Dołączył: 13.02.2003 Skąd: Międzyrzecz/Poznań Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Kod pochodzi z Przyjazne URLe
Ten post edytował kicaj_ 16.07.2004, 16:27:46 -------------------- PHP Developer
"Nadmiar wiedzy jest równie szkodliwy jak jej brak" Émile Zola |
|
|
![]()
|
|
kicaj a jak wyglada adres dla tego skryptu ?
ja mam taki ares: ?akcja=informacja&info=VievItem&det=2534_67&lang=pl jak bedzie wygladala wartosc $strDefaultPath -------------------- "Dla mnie SCHRANZ nigdy nie byl nazwą stulu muzycznego.A raczej określeniem przesterowaniem dzwięków. Czy nawet halasu... Sądzę, że wyroslo nowe pokolenie. które nie chce się identyfikować z techno z trance" - Chris Liebing
www.netklinik. |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 12.06.2025 - 17:21 |