![]() ![]() |
| -piotrek5402- |
|
|
Goście |
Witam, mam problem z tym kodem:
Ma on odczytywać z pliku info.dat informacje kiedy został plik utworzony i jego ścieżkę.Niby wszystko działa ale gdy zamiast:
Dam tak jak ma być:
To wywala error: Warning: unlink(zips/asd_MCreator.zip ) [function.unlink]: Invalid argument in C:\xampp\htdocs\generate.php on line 52 nie wiem o co chodzi.Jak dam echo $czas[1]; to normalnie pokazuje mi ścieżkę (IMG:style_emoticons/default/tongue.gif) |
|
|
|
|
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 137 Pomógł: 8 Dołączył: 16.12.2011 Skąd: Kraków Ostrzeżenie: (0%)
|
jaka jest treść pliku generate.php?cały - żeby można było wyłapać linię 52
|
|
|
|
|
|
|
Newsman Grupa: Moderatorzy Postów: 4 005 Pomógł: 548 Dołączył: 7.04.2008 Skąd: Trzebinia/Kraków |
jaka jest treść pliku generate.php?cały - żeby można było wyłapać linię 52 nie potrzeba, widać gdzie jest błąd. a czy plik istnieje? bo jeśli nie istnieje (lub nie w razie niepowodzenia) to unlink generuje E_WARNING. |
|
|
|
| -piotrek5402- |
|
|
Goście |
Linia 52 jest to :
Dodam jeszcze że zmienna $time pochodzi od Zrobiłem to tak aby w całym kodzie był ten sam czas.Cały kod jest na 100% niepotrzebny bo jest to wina chyba rodzaju zmiennej, bo jak już wspomniałem sam wpisze to normalnie kasuje a jak napiszę żeby brało z pliku to nie działa.A ścieżka jest pobierana bo sprawdziłem echo. |
|
|
|
| -piotrek5402- |
|
|
Goście |
Plik isnieje, jak by nie istniał to by wypluło "no such file or directory".
(Sorka za post pod postem ale edytować nie mogę.) |
|
|
|
|
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 233 Pomógł: 87 Dołączył: 6.03.2009 Ostrzeżenie: (40%)
|
|
|
|
|
| -piotrek5402- |
|
|
Goście |
Tak samo (IMG:style_emoticons/default/tongue.gif)
Dodam że teraz testuję to na XAMPP, pod windowsem. A czytałem że mogą być problemy z tą komenda pod windowsem.Ale to nie wyjaśnia tego że gdy sam wpiszę ścieżkę to działa (IMG:style_emoticons/default/tongue.gif) |
|
|
|
|
|
|
Newsman Grupa: Moderatorzy Postów: 4 005 Pomógł: 548 Dołączył: 7.04.2008 Skąd: Trzebinia/Kraków |
zobacz wpisujesz:
Kod zips/qwe_MCreator.zip a w zmiennej masz: Kod zips/asd_MCreator.zip więc ponawiam pytanie, czy masz plik : zips/asd_MCreator.zip ? |
|
|
|
| -piotrek5402- |
|
|
Goście |
Tak, mam. Oto cały kod programu:
Zawartość pliku info.dat: Kod 1325800000 asd_MCreator.zip i zawartość pliku z formularzem:
|
|
|
|
|
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 233 Pomógł: 87 Dołączył: 6.03.2009 Ostrzeżenie: (40%)
|
Pierrrunie...
Coś mi świta, kiedyś chyba natrafiłem na taki problem, pamiętam że powodem był BUG w biblitece ZIP właśnie pod Windowsem. Ale nie potrafie sobie przypomnieć o co dokładnie chodziło... |
|
|
|
|
|
|
a czy ten plik ma prawa do tego aby go usunąć?
|
|
|
|
![]() ![]() |
|
Aktualny czas: 22.12.2025 - 01:54 |