![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 2 Pomógł: 0 Dołączył: 6.01.2012 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Hej wszystkim, jestem nowy na tym forum
![]() Mam problem ze swoją stroną. Ostatnio byłem zmuszony przenieść swoją stronkę z systemu FreeBSD 7.1 + apache na Debian 5.0 + nginx i napotkałem pewien problem. Na FreeBSD 7.1 działało wszystko bez żadnych problemów a po przeniesieniu stronki na debianka z nginxem po wejściu na adres mojej www otrzymuje białą stronę :/ i 0 błędów co mu nie pasuje. W php.ini mam ustawione display_errors = yes i error_reporting = E_ALL Macie jakieś pomysły jak sprawdzić dlaczego pojawia się biała strona zamiast mojego serwisu? |
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 319 Pomógł: 4 Dołączył: 7.02.2009 Skąd: pless Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Sprawdź czy przypadkiem w kodzie strony nie jest wyłączone raportowanie błędów, lub czy sama strona nie ma mechanizmu ich rejestrowania.
Może brakować jakiś bibliotek, porównaj z starym jakie biblioteki są zainstalowane i brakujace doinstaluj. Kolejna sprawa sprawdź uprawnienia do plików. Jakie mają chmod i jaki użytkownik jest ich właścicielem, czy parser ma uprawnienia do ich wykonywania. Spróbuj wstawić w miejsce index.php plik index.php z zawartością: <?php php_info(); ?> i zobacz czy się wykonuje. Dodatkowo dzięki temu dowiesz się jaką masz konfigurację serera i jakie masz zainstalowane moduły. |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 2 Pomógł: 0 Dołączył: 6.01.2012 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Sprawdź czy przypadkiem w kodzie strony nie jest wyłączone raportowanie błędów, lub czy sama strona nie ma mechanizmu ich rejestrowania. Może brakować jakiś bibliotek, porównaj z starym jakie biblioteki są zainstalowane i brakujace doinstaluj. Kolejna sprawa sprawdź uprawnienia do plików. Jakie mają chmod i jaki użytkownik jest ich właścicielem, czy parser ma uprawnienia do ich wykonywania. Spróbuj wstawić w miejsce index.php plik index.php z zawartością: <?php php_info(); ?> i zobacz czy się wykonuje. Dodatkowo dzięki temu dowiesz się jaką masz konfigurację serera i jakie masz zainstalowane moduły. z <?php phpinfo(); ?> zadzialalo i sie okazalo ze czyta mi zly php.ini (pozdro dla brata ktory niepotrafi ustawic wszywstkiego poprawnie a ja wszystko musze po nim sprawdzac) problem rozwiazany juz wszystko dziala, dzieki za pomoc i pozdrawiam |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 21.08.2025 - 13:11 |