![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 2 Pomógł: 0 Dołączył: 5.01.2012 Ostrzeżenie: (10%) ![]() ![]() |
Chcę stworzyć formularz w który wpisze się dany tekst i przekieruje na stronę wpisaną w pole formularza .php
Oto mój formularz do wpisania tekstu: I teraz chciałbym aby po wpisaniu w pole na przykład kodu 1122 oraz po kliknięciu Sprawdź Status przeniosło do strony 1122.php Właśnie tutaj mam problem jak pobrać wpisany tekst w pole do action? Czym zastąpić wpisany przeze mnie "?.php" Bardzo proszę o pomoc?? |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 2 885 Pomógł: 463 Dołączył: 3.10.2009 Skąd: Wrocław Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
<form id="status" onSubmit ="document.getElementById('status').action = document.getElementById('kod') + '.php'; this.submit(); return true;">
... ale nie rób takich rzeczy, to potencjalnie niebezpieczne. -------------------- Nie pomagam na pw, tylko forum.
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 2 Pomógł: 0 Dołączył: 5.01.2012 Ostrzeżenie: (10%) ![]() ![]() |
Dzięki już sprawdzam czy działa.
Myślę że bezpieczne to będzie bo wcześniej trzeba się zalogować... Strona jest dostepna tylko dla zalogowanych więc nie każdy ma dostęp A taki 1 kod będzie się składał z cyfr i liter kilku znaków. A czy jest jeszcze możliwość w przypadku, gdy nie ma takiej strony aby wyskoczył komunikat typu np.: nie znaleziono? Może jakoś inaczej to zrobić? Masz jakiś pomysł ? _____________________________________ EDIT: Jednak nie jest to do końca według moich oczekiwań. Bo po wpisaniu w pole admin przenosi mnie do strony : http://mojastrona/index.php?pytanie=admin Ten post edytował konrad95x 5.01.2012, 15:29:13 |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 2 885 Pomógł: 463 Dołączył: 3.10.2009 Skąd: Wrocław Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
To najlepiej w strefie tylko dla zalogowanych zrobić w skrypcie, do którego lecą dane z formularza
// edit chyba mamy błąd geshi/bbcode (nie chcemy tu prawdziwych odsyłaczy) @autor przez ten błąd bbcode zobacz sobie, co trzeba podać do funkcji header niestety edytor dodaje tu prawdziwe linki z targetem Ten post edytował darko 5.01.2012, 15:38:38 -------------------- Nie pomagam na pw, tylko forum.
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 12.06.2025 - 11:35 |