|
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 53 Pomógł: 0 Dołączył: 30.11.2010 Ostrzeżenie: (0%)
|
Witam serdecznie.
Tworzę pewne oprogramowanie w php i aby interfejs wyglądał profesjonalnie, chciałbym aby w trakcie wykonywania się zapytania SQL (baza MySQL), pojawiała się ikona imitująca ładowanie. O ile znalezienie takiej ikony to żaden problem, o tyle , nie wiem jak zrobić to, żeby wyświetliła się ona tylko i wyłącznie w momencie, gdy wykonuje się zapytanie i zniknęła gdy skończy się odpytywanie bazy... Szukam od wczoraj tego, niestety, z miernym skutkiem. Nie interesują mnie paski postępu, ale sposób, jak takie coś wstawić. Proszę o pomoc. |
|
|
|
![]() |
|
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 2 178 Pomógł: 596 Dołączył: 25.09.2009 Skąd: Piwniczna-Zdrój Ostrzeżenie: (0%)
|
Google: ajax loader
Google: jquery ajax loader Wystarczy poszukać. |
|
|
|
|
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 53 Pomógł: 0 Dołączył: 30.11.2010 Ostrzeżenie: (0%)
|
Tak, ajax loader widziałem, ale on generuje tylko ikonki ładowania (chyba, że coś przeoczyłem), a chodzi o sam kod, który będzie je ładowął tylko i wyłącznie w momencie odpytywania bazy.
[EDIT] Chyba będzie odpowiadał jQuery Ajax Loader, z ich dema wynika, że dokładnie tego szukałem. Ten post edytował mambus 5.01.2012, 11:09:43 |
|
|
|
|
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 2 178 Pomógł: 596 Dołączył: 25.09.2009 Skąd: Piwniczna-Zdrój Ostrzeżenie: (0%)
|
Jeden z wyników wyszukiwania dla drugiej frazy: webnote.
Dla pierwszej frazy też były odpowiednie strony w pierwszych wynikach wyszukiwania. |
|
|
|
|
|
|
|
Witam ponownie.
Niestety, dalej mam problem z preloaderem. Chciałbym osiągnąć taki efekt, jak tutaj: http://www.nowosielscy.eu/ gdzie w bannerku laduje się zawartość.. rozumiem że w trakcie gdy pokazuje się napis "ŁADOWANIE STRONY" , następuje w tle wyciąganie danych z bazy danych... o to samo mi chodzi. Rozwiązania jakie znalazłem do tej pory niestety nie odpowiadają mojemu opisowi. Rozwiązania jakie koledzy zaproponowali wcześniej, niestety też nie spełniają opisu. |
|
|
|
|
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 318 Pomógł: 76 Dołączył: 27.12.2011 Skąd: Dąbrowa Górnicza Ostrzeżenie: (0%)
|
Użyj jQuery. Podczas wczytywania strony wyświetl napis, tabelkę, czy co ci tam potrzeba, następnie przy użyciu jQuery załaduj potrzebne ci dane(np. z osobnego pliku), po czym jeśli wszystkie dane zostaną załadowane ukryj to co wyświetliłeś i wyświetl to co wczytałeś. Mam nadzieję, że w miarę prosto opisałem mechanizm działania. Mam nadzieję, że skoro piszesz "pewne oprogramowanie w php" to jesteś w stanie przeczytać parę przykładów jQuery i użyć tego.
|
|
|
|
|
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 3 Pomógł: 0 Dołączył: 23.12.2011 Ostrzeżenie: (0%)
|
|
|
|
|
![]() ![]() |
|
Aktualny czas: 23.12.2025 - 20:38 |