![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 13 Pomógł: 0 Dołączył: 31.01.2004 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
napisałem funkcje która ma wszystkie wartosci z tablicy przezucic przez addslashes..
a dokładniej chodzi o tablice $_POST która potem chce wstawic do bazy danych ..
i nie wiem dlaczego ta funkcja nie działa.. jakby ktos miał pomysł jak to przerobic albo napisac inną funkcje która miała by to samo zrobić to był bym bardzo wdzieczny, bo jak mój formularz ma np 20 pól to kazdą zmienną przepuszczac osobno troche by mi zajeło i nie miało by wiekszego sensu pisałem juz o tym na forum WebHelp, ale niestety nikt mi nie potrafił pomóc Ten post edytował AIRSKY 14.07.2004, 18:26:24 |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 91 Pomógł: 0 Dołączył: 19.02.2004 Skąd: Piaseczno Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
co rozumiesz przez 'nie dziala'? u mnie chyba wszystko ok
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 13 Pomógł: 0 Dołączył: 31.01.2004 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
gdy wrzuce do niej tablice z formularza a potem te dane chce wrzucic do bazy to w bazie nie ma slashy .. [przegladam baze przez phpMyAdmin]
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 260 Pomógł: 0 Dołączył: 18.07.2003 Skąd: Tarnów Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
phpMyAdmin przed wyswietleniem danych przepuszcza je przez stripslashes() dlatego nie widac, ale na pewno sa
-------------------- Gentoo Linux 64bit / PHP 5.2 / MySQL 5.1
-> Administracja serwerami Linux i FreeBSD |
|
|
![]()
|
|
no ale jak np przezuce jedna zmienną z formularza przez addslashes() i potem przegladam baze przez phpmyadmin to wtedy slashe w niej są
![]() czy jakies zamieszanie moze tutaj robic magic quotes .. bo są ustawione na ON ? EDIT --------------------------- wyłączyłem magic quotes i teraz przynajmniej widac czy działa i własnie zaobserwowałem coś naprawde dziwnego a mianowicie jak napisze i potem odwołam sie do niej poprzez to dziła tzn w tablicy są slashe .. ale jak napisze
to wtedy juz slashy nie ma .. i tutaj jest moje pytanie... czy to ma znaczenie jak w definicji funkcji nazwe tablice która ma być pobierana ? Ten post edytował AIRSKY 16.07.2004, 00:17:37 |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 91 Pomógł: 0 Dołączył: 19.02.2004 Skąd: Piaseczno Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
hmm a sprobuj z instrukcja return
$_POST to nie jest najlepsza nazwa na argument funkcji poniewaz jest to nazwa tablicy superglobalnej i byc moze nie mozna uzywac jej tak jak Ty. Zmien tez nazwe parametru funkcji bo w tym konretnym przypadku moze to cos zmienic. Ale ogolnie rzecz biorac pamietaj ze jesli przekazujesz jakies dane do funkcji do funkcja pracuje na lokalnej kopii tych danych a nie na zmiennych która przekazales do funkcji sprawdz to:
Ten post edytował rmn 16.07.2004, 12:19:53 |
|
|
![]()
|
|
Cytat(rmn @ 2004-07-16 13:05:46) hmm a sprobuj z instrukcja return
Wielkie dzięki, teraz działa, rozwiązałeś w prosty sposób kilka dni moich rozterek ![]() to mam kolejne pytanie.. jak przeżuce tablice $_POST przez tą funkcje i potem wyswietle jakies pole to slashe są [ no bo o to chodzi ] i wrzucam to potem do bazy, przegladam baze przez phpMyAdmin i tam slashy nie ma Cytat(borec) phpMyAdmin przed wyswietleniem danych przepuszcza je przez stripslashes() dlatego nie widac, ale na pewno sa no to dobra to jest odp na moje pytanie ... no ale jezeli wyswietlam te dane z bazy na stronie to slashy tez nie ma, a wg tego toku myslenia powinny być, wyglada to tak jakby gdzies po drodze zniknęły. Wiem że te moje pytania są moze dziwne i wogóle, ale ucze sie php nie długą i jak coś mnie zaciekawi to chce to wyjaśnic do końca ![]() |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 21.06.2025 - 09:51 |