![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 130 Pomógł: 2 Dołączył: 6.06.2008 Skąd: jesteś ? Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam. Czy może mnie ktoś nakierować w jaki sposób mogę wykonać taki slider obrazkowy, wraz z ładnymi przejściami? bo chciał bym wstawić taki na swoje portfolio. Klikało by się na kropeczki i by się zmieniały slajdy.
![]() Ten post edytował Woytek950 4.01.2012, 18:10:47 |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 433 Pomógł: 64 Dołączył: 29.01.2011 Skąd: Warszawa Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
google >> jquery slider
![]() nie szukales -------------------- |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Nieautoryzowani Postów: 2 249 Pomógł: 305 Dołączył: 2.10.2006 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
1. Zdjęcia wrzucasz do tablicy. W sensie ścieżki - możesz je pobrać, np. z listy.
2. Obsługujesz zdarzenie onclick(), dla danego elementu. 3. Jeśli używasz jQuery, efekty możesz w prosty sposób dodać za pomocą animate() bądź pluginów. -------------------- Google knows the answer...
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 130 Pomógł: 2 Dołączył: 6.06.2008 Skąd: jesteś ? Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
No tak ale będzie nie porządany efekt wczytywania obrazka:(
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Nieautoryzowani Postów: 2 249 Pomógł: 305 Dołączył: 2.10.2006 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
No tak ale będzie nie porządany efekt wczytywania obrazka:( Co masz na myśli? Po prostu tworzysz listę nieuporządkowaną z kilki obrazków. Za pomocą CSS / JS ukrywasz wszystkie inne poza pierwszym, potem w JS zmieniasz widoczność. -------------------- Google knows the answer...
|
|
|
![]()
|
|
Ok. Ale chciał bym dokładnie wiedzieć jak ten proces wygląda (w skrypcie).
Wszystko nadal do przykładu po wyżej. Stworzyłem skrypcik który dodaje tyle samo kropek co ilość slajdów. Wystarczy że wstawi się li dowolną treść i gotowe. Ogólnie to wymyśliłem żeby dać zdzarzenie onclick i w nim pętlę ustawiającą wszystkim li zindex 4 a pod pętlą pojedyńcza linijka ustawiająca li (this.)(czyli temu który został nacisnięty) zindex 5. Ogólnie wszystko ok tylko jak dodać do tego animację z "opacity"? Wiem że będzie to kolidować i że nie nie wystarczy dodać animate(opacity... . Trzeba by zmienić całą strukturę i logikę kodu. google >> jquery slider ![]() nie szukales Gdybym szukał i znalazł bym, to bym tu nie pisał. A uwież mi że szukałem dłużej niż by się chciało Tobie:P Ten post edytował Woytek950 10.01.2012, 20:00:25 |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 045 Pomógł: 141 Dołączył: 19.09.2006 Skąd: B-tów Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
|
|
|
![]()
|
|
Wolał bym się trochę pouczyć i dlatego u mnie jquery ogranicza się do animate itd. a ten plugin odwala robotę za mnie:P
Ten post edytował Woytek950 10.01.2012, 20:24:41 |
|
|
![]() ![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 253 Pomógł: 31 Dołączył: 30.03.2009 Skąd: Szczecin Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Prosty skrypt, resztę dopracuj.
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 14.07.2025 - 04:57 |