![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 96 Pomógł: 0 Dołączył: 10.03.2004 Skąd: Warszawa Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam,
Mam pytanie jak ustawić skrypt logowania jako pierwsza strona po uruchomieniu aplkacji. Chodzi mi o to że po wpisaniu adresu strony jako pierwsza pojawi się strona z logowaniem a dopiero po zalogowaniu pojawi się index. Do tej pory z każdym razem pojawia mi się index i nie bardzo wiem jak to zmienić. Aby uruchomić strone podaje adres http://localhost/strona/ i w tym momencie pojawia się index a chciałbym ażeby było logowanie. Jak macie jakieś propozycje to podeślijcie. |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 186 Pomógł: 0 Dołączył: 10.03.2004 Skąd: K-ce Ostrzeżenie: (50%) ![]() ![]() |
sprawdzasz czy jest zarejestrowana zmienna w sesji np. login jak tak to pokazuje index.php a jak nie to (header" title="Zobacz w manualu PHP" target="_manual
buforowanie też Ci sie przyda -------------------- "Dla mnie SCHRANZ nigdy nie byl nazwą stulu muzycznego.A raczej określeniem przesterowaniem dzwięków. Czy nawet halasu... Sądzę, że wyroslo nowe pokolenie. które nie chce się identyfikować z techno z trance" - Chris Liebing
www.netklinik. |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 96 Pomógł: 0 Dołączył: 10.03.2004 Skąd: Warszawa Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
W skrypcie logowania mam tworzoną sesje ale nie wiem czy chodzi ci dokładnie o tą sesje. Skrypt logowania zaczyna się tak
Jeżeli to nie o to chodziło to jak możesz to pokaż jakiś przykład. |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 186 Pomógł: 0 Dołączył: 10.03.2004 Skąd: K-ce Ostrzeżenie: (50%) ![]() ![]() |
session_register? gdzie masz
pokaz skrypt logowania krok po kroku: 1 logowanie - jezeli poprawne rejestruj zmienną np ( nindex ) - jezeli nie poprawne wyświetlasz komunikat 2 jak uzytkownik wejdzie na strone - sprawdzasz czy zmienna nindex istnieje - jezeli nie kozystasz z header" title="Zobacz w manualu PHP" target="_manual i odsylasz do logowania - jezeli istnieje to nic nie robisz i pokazuje sie strona glowna Ten post edytował e4you 14.07.2004, 17:58:27 -------------------- "Dla mnie SCHRANZ nigdy nie byl nazwą stulu muzycznego.A raczej określeniem przesterowaniem dzwięków. Czy nawet halasu... Sądzę, że wyroslo nowe pokolenie. które nie chce się identyfikować z techno z trance" - Chris Liebing
www.netklinik. |
|
|
![]()
|
|
Mój skrypt logowania wygląda tak:
Jak masz pomysł gdzie to trzeba zmienić to napisz |
|
|
![]()
|
|
daj w/w kod na początku strony index.php chyba ze masz tam inne ważne rzeczy która mają byc na samym początku.... P.S nie zapomnij o buforowaniu -------------------- "Dla mnie SCHRANZ nigdy nie byl nazwą stulu muzycznego.A raczej określeniem przesterowaniem dzwięków. Czy nawet halasu... Sądzę, że wyroslo nowe pokolenie. które nie chce się identyfikować z techno z trance" - Chris Liebing
www.netklinik. |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 13.06.2025 - 06:13 |