![]() |
![]() |
![]() ![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 107 Pomógł: 0 Dołączył: 18.11.2004 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witajcie,
nie umiem poradzić sobie z wielokrotnym klikaniem na warstwie. Chcialbym aby zmieniala sie ona w petli, czyli raz backgroud byłby lampa_on a po kliknięciu lampa_off. To działa, ale tylko raz. A ja chcialbym aby po ponownym kliknieciu znowu lampa sie zapalala itd. Kombinowalem z petlami ale nic nie dziala - lampa sie wylacza ale juz nie wlacza, nawet po rozbudowaniu if'ow. Moze ma ktos jakis pomysl do kodu jaki mam. Kod <script type="text/javascript" > function zmiana() { if (document.getElementById("nakladka_pusta").style.backgroundImage = "url('elements/lampa_on.png')") { document.getElementById("nakladka_pusta").style.backgroundImage = "url('elements/lampa_off.png')"; } } </script> Kod <a href="#" onClick="zmiana()" style="cursor:pointer"><div id="nakladka_pusta" style="background-image:url(elements/lampa_on.png);"></div></a>
-------------------- Apache + php 5 + PostgreSQL (Mac OS X)
|
|
|
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 527 Pomógł: 438 Dołączył: 28.06.2011 Skąd: Warszawa Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Przy założeniu, że w początkowym stanie lampa "jest zapalona":
P.S. proponuje zamiast DIV'a dać SPAN - w obecnej sytuacji DIV wewnątrz A jest niezgodny z W3C ![]() Ten post edytował Sephirus 3.01.2012, 09:52:42 -------------------- If you're good at something, never do it for free.
Potrzebujesz skryptu JS lub PHP - szukasz kogoś kto przetestuje twoją aplikację pod względem bezpieczeństwa? Szybko i solidnie? Napisz ;) Mój blog - Jak zwiększyć wydajność front-endu - O buforowaniu wyjścia w PHP słów kilka... |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 107 Pomógł: 0 Dołączył: 18.11.2004 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Wielkie dzięki za szybką pomoc, ale cos jeszcze nie gra. Zmiana href tez nic nie daje na #
Lampa sie nie zmienia. Moze ja cos pokopalem, ale doesn't work link do strony -------------------- Apache + php 5 + PostgreSQL (Mac OS X)
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 527 Pomógł: 438 Dołączył: 28.06.2011 Skąd: Warszawa Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Obaj namotaliśmy
![]() Ty - wrzuć dokładnie tą funkcję tak jak jest.
A ja tutaj dałem "javascript;" zamiast "javascript:;" Sorki ![]() -------------------- If you're good at something, never do it for free.
Potrzebujesz skryptu JS lub PHP - szukasz kogoś kto przetestuje twoją aplikację pod względem bezpieczeństwa? Szybko i solidnie? Napisz ;) Mój blog - Jak zwiększyć wydajność front-endu - O buforowaniu wyjścia w PHP słów kilka... |
|
|
![]()
|
|
Poza tym ze w linku powinno byc java script:; bez spacji to wszystko jest ok.
Bardzo dziekuje za pomoc. -------------------- Apache + php 5 + PostgreSQL (Mac OS X)
|
|
|
![]()
|
|
Te spacje to skrypt forum dodaje
![]() -------------------- If you're good at something, never do it for free.
|
|
![]() ![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 253 Pomógł: 31 Dołączył: 30.03.2009 Skąd: Szczecin Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Czy to niżej pasuje?
|
|
|
![]()
|
|
Co co napisal Sephirus - działa super dobrze. Dzięki
No dobra, a jak za pomocą tego skryptu napisanego przez Sephirusa, wyłączyć również inne warstwy - wlaściwie zmienić je po kliknięciu na lampę. Czyli po kliknięciu na lampę, obok tego że zaświeca i gaśnie mi lampa, to zamiast diva o nazwie lewy pojawial mi sie div o nazwie lewy_1, który polozony jest zupelnie niezależnie od lampy. No już sobie poradziłem, wystarczy: Kod document.getElementById('div').style.backgroundImage = "url('...')";
Ten post edytował kapitan kloss 7.01.2012, 09:33:37 -------------------- Apache + php 5 + PostgreSQL (Mac OS X)
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 22.08.2025 - 03:52 |