![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 107 Pomógł: 0 Dołączył: 18.11.2004 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Link do strony z efektem
Witajcie. Mam ogromny problem i nie umiem sobie poradzić. Pomóżcie. Efekt jaki chciałem osiągnąć to: 1. Środkowa kolumna zawsze na środku o niezmniejszajacej sie szerokosci, np. zawsze 200px. Nic na nia nie zachodzi, moze sie powiekszac w szerokosc ale nie mniej niz minimum. 2. Kolumna lewa i prawa wypelnia pozostala czesc ekranu 3. WAZNE! Podczas zmniejszenia szerokosci kolumn skrajnych ucinaja sie one od zewnatrz a nie od strony kolumny srodkowej (tam bowiem mam rozjasnienie) Kod na stronie (teraz jest tak) Kod .nakladka_prawa {
position:absolute; top:40px; right:0; width:40%; background-image: url(../elements/nakladka_prawa.png); background-repeat: no-repeat; background-position: 0px 0px; min-height: 100%; height: auto !important; height: 100%; background-color:green; opacity:0.1; display:inline; } #nakladka_pusta { top:40px; width:20%; min-width:200px !important; background-repeat: no-repeat; background-position: 8% 0px; height:250px; position:absolute; margin-left:40%; background-color:red; opacity:0.1; position:absolute; display:inline; } .nakladka_lewa { position:absolute; top:40px; width:40%; left:0; background-image: url(../elements/nakladka_lewa.png); background-repeat: no-repeat; background-position: 0px right; min-height: 100%; height: auto !important; height: 100%; } Ten post edytował kapitan kloss 3.01.2012, 16:59:35 |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 3.10.2025 - 23:03 |