![]() |
![]() |
![]() ![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 48 Pomógł: 0 Dołączył: 9.09.2010 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam. mam problem z rozmieszczaniem elementów przy pomocy
a mianowicie jeżeli wszystkie elementy są w jednym pliku wszystko gra, ale jeżeli użyje include i dodam paczke div-ów wewnątrz innego to już pozycjonuje mi względem krawędzi ekranu i nie elementu nadrzędnego. kod wysłany do przeglądarki wygląda schludnie więc nie mam pojęcia w czym rzecz. kod widziany przez pokaż źródło wygląda tak wszystkie id zaczynające się od guzik są ustawiane względem menu1 a test względem menu1cd, natomiast menu1 i menu1cd ustawia się względem krawędzi ekranu a nie glowna. div menu1 i menu1cd wraz ze swoją zawartością są w jednym pliku i jako cała paczka includowane do wnętrza div-a glowna kod z divem nadrzędnym
a to zawartość logregpass.php
wszystkie elementy są opisane w osobnym pliku css tak jak pisałem na początku posta co powinno je bez problemu umieścić wewnątrz nadrzędnego kontenera jednak nie chce to działać jeśli kontenet podrzędny jest includowany z innego pliku. może mi ktoś powiedzieć jak rozwiązać taki problem? widzę że trefiłem na problem trudny do rozwiązania (IMG:style_emoticons/default/sad.gif) pokombinuję w takim razie nad całkowitym rozdzieleniem wyglądu od kodu programu aczkolwiek wydaje mi się że trzeba będzie teraz poświęcić od groma czasu na ponowne rozpisanie aplikacji ;/ |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 23.08.2025 - 01:58 |