![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 80 Pomógł: 0 Dołączył: 15.10.2011 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam. Napisałem skrypt który ma za zadanie przeszukiwać ftp w poszukiwaniu plików (fakt faktem trwa to długo jednak) udaje się tylko wtedy
gdy w funkcji szukającej dodam cokolwiek z echo np. Gdy tego nie ma TIME OUT.
p.s w logach wywala Script timed out before returning headers |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 486 Pomógł: 101 Dołączył: 27.06.2010 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
funkcje mają za zadanie zwracać wartość, a nie echować więc się nie dziw. spróbuj zamienić echo na return a w miejscu wyświetlania funkcji dodaj echo search_files(coś)
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 80 Pomógł: 0 Dołączył: 15.10.2011 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
echo($obj -> search_files(ftp_nlist($id, "."))); // wyszukanie
niestety time out ![]() echo ""; JAK DAŁEM tak w miejsce returna również nie działa echo musi coś dawać bez sensu ;( Zmierzyłem czas w jakim to sie dzieje:
Nie jest to przecież nie wiadomo jak długo.. p.s zastanawiałem się czy może w jakiś sposób nie zrobić jakiegoś skryptu java który wyświetla "pseudo" pasek postępu. Wtedy być może nie wywali time outa? |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 233 Pomógł: 87 Dołączył: 6.03.2009 Ostrzeżenie: (40%) ![]() ![]() |
Widocznie serwer ubija procesy które zbyt długo nic nie wywalają na wyjście..
|
|
|
![]()
|
|
No dobrze ale jest chyba jakiś sposób na poradzenie sobie z tym? Np. echo działa ale musi printować coś na ekran.. (niestety)
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 233 Pomógł: 87 Dołączył: 6.03.2009 Ostrzeżenie: (40%) ![]() ![]() |
|
|
|
![]()
|
|
Jakieś konkrety z łaski swej?
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 15 467 Pomógł: 1451 Dołączył: 25.04.2005 Skąd: Szczebrzeszyn/Rzeszów ![]() |
O, to widzę, że nie ma co się o płace w IT martwić, skoro nikt nie nawet nie raczy zajrzeć do dokumentacji: http://pl.php.net/manual/en/function.ftp-connect.php
Więcej nie podpowiem, to już byłaby kpina z mojej strony. -------------------- ![]() ZCE :: Pisząc PW załączaj LINK DO TEMATU i TYLKO w sprawach moderacji :: jakiś błąd - a TREŚĆ BŁĘDU? :: nie ponaglaj z odpowiedzią via PW! |
|
|
![]()
|
|
ustawiałem już to na 900 jednak brak poprawy jakieś pomysły jeszcze?
Wiem że jest możliwe zrobienie coś takiego bo już gdzieś to widziałem ale w jaki sposób? Myslałem coś w stylu uruchamiania skryptu skryptem? Np. ktoś naciska guzik "uruchom" na stronie X, wtedy uruchamia sie stona Y w tle która synchronizuje dane ftp wtedy być może time outa by nie było? mhm Ten post edytował dram 4.01.2012, 21:40:04 |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 15 467 Pomógł: 1451 Dołączył: 25.04.2005 Skąd: Szczebrzeszyn/Rzeszów ![]() |
A jakie pingi masz między tymi serwerami?
-------------------- ![]() ZCE :: Pisząc PW załączaj LINK DO TEMATU i TYLKO w sprawach moderacji :: jakiś błąd - a TREŚĆ BŁĘDU? :: nie ponaglaj z odpowiedzią via PW! |
|
|
![]()
|
|
30-60 skrypt wykonuje się mniej więcej tyle co normalnie tj. tyle co by szukał tych plików tyle ze zamiast wyników szukania wyskakuje timeout oczywiście gdy daje echo tego problemu NIE ma...
![]() ![]() |
|
|
![]()
|
|
Bo echo nie wykorzystuje połączenia z serwerem, które może być spowolnione z różnych czynników...
-------------------- ![]() ZCE :: Pisząc PW załączaj LINK DO TEMATU i TYLKO w sprawach moderacji :: jakiś błąd - a TREŚĆ BŁĘDU? :: nie ponaglaj z odpowiedzią via PW! |
|
|
![]()
|
|
To niech mi ktoś chole** poda rozwiązanie tego problemu bo mam go dosyć. próbowałem chyba już wszystkiego. Moze ktoś zna coś innego wzamian za echo?
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 319 Pomógł: 4 Dołączył: 7.02.2009 Skąd: pless Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Prawdopodobnie nie chodzi tu o zbyt długi czas wykonywania skryptu a raczej o zbyt długi czas nie zwracania żadnej wartości do przeglądarki.
Sam mam skrypt który wykonuje się ok. 30 minut przeprowadzając na kilku tysiącach obiektów kilka operacji w tym synchronizację danych z innymi serwerami po WebAPI. Właśnie w tym wypadku miałem kiedyś problem, że taki komunikat wyskakiwał. Nie pamiętam już nazwy zmiennej której wartość trzeba zmienić w php.ini, ale jest taka możliwość. e.w. tak jak ja robię obecnie (skrypt wykonuje się w cronie) przy każdej operacji zwracam informację o powodzeniu/niepowodzeniu operacji oraz e.w. szczegóły błędu. Dzięki temu błąd nie wyskakuje a ja mam logi na podstawie których mogę naprawiać ew. błędy. Sprawdź to-> http://php.net/manual/pl/features.connection-handling.php |
|
|
![]()
|
|
|
|
|
![]()
|
|
Tak próbowałem bo to raz...
i nie pomaga:( |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 19.08.2025 - 19:13 |