![]() |
![]() ![]() |
![]() |
-kapakmag- |
![]() ![]()
|
Goście ![]() |
Witam mam problem z zapytaniem . Mam tabelę ab_list gdzie są przechowywane bany na serwerze . Wygląd tabeli:
id nick adminnick ip banfrom banto reason status Edytuj Inline Edit Kopiuj Usuń 1 test *Console* Offline 1325437863 0 None 2 Edytuj Inline Edit Kopiuj Usuń 2 test *Console* 127.0.0.1 1325531716 0 None 2 1-zbanowany 2-Od banowany Teraz pytanie jak zrobić aby pokazał tylko jeden rekord najlepiej ten drugi ( jest to tabela z permami ) Stworzyłem coś takiego , ale raczej jest to źle
|
|
|
![]()
|
|
![]() Newsman Grupa: Moderatorzy Postów: 4 005 Pomógł: 548 Dołączył: 7.04.2008 Skąd: Trzebinia/Kraków ![]() |
nie bardzo rozumiem. może chodzi Ci o to:
-------------------- |
|
|
-kapakmag- |
![]() ![]()
|
Goście ![]() |
Nie oto mi chodzi . Chcę aby jeżeli w kolumnie status będzie liczba 2 to będzie pisało że jest od banowany , a jeśli 1 to zbanowany
|
|
|
![]()
|
|
![]() Newsman Grupa: Moderatorzy Postów: 4 005 Pomógł: 548 Dołączył: 7.04.2008 Skąd: Trzebinia/Kraków ![]() |
czyli masz pewnie drugą tabele (słownikową) z tym co oznacza każdy status, jeśli tak użyj JOIN'a.
-------------------- |
|
|
-kapakmag- |
![]() ![]()
|
Goście ![]() |
Zapomniałem dodać , że jeżeli nic nie będzie tam pisało po prostu nie będzie tam nawet nicku osoby to pisze że nie jest zbanowany
![]() |
|
|
![]()
|
|
kurcze możesz podać strukturę tabel i relacje pomiędzy nimi, bo teraz nie wiem być może Ci chodzi o LEFT JOIN.
-------------------- |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 17 Pomógł: 9 Dołączył: 2.01.2012 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Nie oto mi chodzi . Chcę aby jeżeli w kolumnie status będzie liczba 2 to będzie pisało że jest od banowany , a jeśli 1 to zbanowany Zakładam, że to dość proste rozwiązanie i nie ma tutaj oddzielnej tabeli z opisami stanów usera. Jeżeli coś, to coś, czyli IF.
Ten post edytował Bartłomiej Skwara 2.01.2012, 21:17:43 |
|
|
-kapakmag- |
![]() ![]()
|
Goście ![]() |
Oto struktura tabeli
No wiec tak wytłumaczę to jeszcze raz ![]() Jeżeli osoba która jest w tabeli ma status 2 to znaczy że jest od banowana , 1 zbanowana . Jeżeli nie ma jej w tabeli to chciałbym aby pisało że nie jest zbanowana 2-od banowana 1-zbanowana brak w tabeli - nie zbanowana stworzyłem taki kod :
|
|
|
![]()
|
|
no to zwykły if
i tyle, teraz zmienną $statusShow wyświetlasz w swojej tabelce i już. -------------------- |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 14.08.2025 - 11:15 |