![]() |
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 763 Pomógł: 117 Dołączył: 15.03.2010 Skąd: void Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam!
Ostatnio spotkałem się z pewnym problemem. Po wpisaniu w google frazy - Return path: <mail@domena.pl> - wyświetlane są nagłówki wiadomości wysłanych przez serwer. Pierwszy raz się z czymś takim spotykam, ale jeżeli Return-path jest nagłówkiem wiadomości to musi mieć to bezpośredni związek z skryptem lub serwerem. Jest jakiś sposób by to zabezpieczyć bądź ukryć? Nawiasem - skrypt = skrypt sklepu internetowego Shoper.pl Z góry dzięki za wszelkie porady, Pozdrawiam! -------------------- Pomogłem? Kliknij `Pomógł`. To nic nie kosztuje, a mnie usatysfakcjonuje! ;)
|
|
|
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 15 467 Pomógł: 1451 Dołączył: 25.04.2005 Skąd: Szczebrzeszyn/Rzeszów ![]() |
Ale wyniki prowadzą do jakich stron?
-------------------- ![]() ZCE :: Pisząc PW załączaj LINK DO TEMATU i TYLKO w sprawach moderacji :: jakiś błąd - a TREŚĆ BŁĘDU? :: nie ponaglaj z odpowiedzią via PW! |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 763 Pomógł: 117 Dołączył: 15.03.2010 Skąd: void Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
No właśnie... Google zaindeksowało kilka maili z lokacji ~/Maildir/new/... znajdujących się pod różnymi adresami (domenami), które nie są w żaden sposób powiązane ze sklepem.
Normalnie klikając odnośnik do tego maila w google.pl użytkownik nie jest w stanie wyświetlić jego zawartości, ponieważ wyskakuje błąd certyfikatu SSL, którego żadna z tych domen nawet nie posiada.... ale gdy rozwinie panel i wybierze `Kopia` (z pamięci podręcznej google) to wszystko podane jest na tacy. Dodam jeszcze, że doszedłem do pewnego faktu - zbadałem co łączy te wszystkie domeny, pod których adresami rzekomo znajdowały się te maile - wszystkie prowadzą do jednego adresu IP = tego samego hostingu (być może nawet maszyny). Nie wiem właśnie czyja to jest wina? Z pozoru wygląda to na błąd hostingu, ale wyszukiwarka google też jakoś nawaliła... Jakieś sugestie? -------------------- Pomogłem? Kliknij `Pomógł`. To nic nie kosztuje, a mnie usatysfakcjonuje! ;)
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 286 Pomógł: 12 Dołączył: 23.11.2006 Skąd: WL Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Moja sugestia to użyć robots.txt i poblokować ręcznie dostęp do tych lokalizacji...
Tak wogóle to dziwna sprawa... i najprawdopodobniej błąd hostingu... |
|
|
![]()
|
|
Tylko dlaczego żadna z tych domen nie wskazuje lokacji na moim pakiecie hostingowym? Fakt, maszyna może być ta sama ale sam fakt, że maile ukazują się pod `trzecimi` adresami to już przesada ;/
Problem widzisz jest taki, że ja nie mam nawet jak tego zabezpieczyć - skoro adres wskazuje na inne konto w tej samej firmie to nic nie poradzę, tylko administrator może temu zaradzić. Co prawda rozmawiałem z obsługą hostingu i także nie mają (na razie) żadnych pomysłów... Kolejna sprawa - po co blokować to na moim serwerze skoro maile wyświetlić można z pamięci podręcznej wyszukiwarki google (na yandex.ru/bing.com/yahoo.com te wynik nie wyskakują, więc z tego wynika, że to wina google). -------------------- Pomogłem? Kliknij `Pomógł`. To nic nie kosztuje, a mnie usatysfakcjonuje! ;)
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 14.08.2025 - 08:57 |