![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 20 Pomógł: 2 Dołączył: 8.04.2011 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam chciałbym taki kod
Dodać do tablicy w następujący sposób
Jednak funkcja date() nie jest poprawnie interpretowana przez serwer. Zmienna $vdays przechowuje wartości od 1-5 co odpowiada dniom tygodnia 1 dla poniedziałku , 5 dla piątku. A później zmienną $szukane_dni chciałem dodać w if'a i sprawdzać poprawność danych. Jeśli i ifie podam taki warunek if (date("N", $day) == 2 ) to data sprawdzana jest poprawnie. |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 222 Pomógł: 34 Dołączył: 3.11.2010 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
po:
nie powstaje Ci "ciąg" funkcji tylko jeden STRING -------------------- Always look on the bright side of life ;-)
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 20 Pomógł: 2 Dołączył: 8.04.2011 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
a czy można zbudować ciąg funkcji w podany przeze mnie sposób ?
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 798 Pomógł: 307 Dołączył: 13.05.2009 Skąd: Gubin/Wrocław Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Pokaż cały kod, łączne z zmienną $vdays oraz powiedz dokładnie co chcesz uzyskać.
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 222 Pomógł: 34 Dołączył: 3.11.2010 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Jakoś nie za bardzo widzę sens.
możesz zrobić to pi razy oko tak:
Chyba dobrze zrozumiałem Twój problem -------------------- Always look on the bright side of life ;-)
|
|
|
![]()
|
|
w vVisitdays przechowuje dni w takim formacie np. 2 3 5. Są to dni przyjmowania lekarzy następnie chce wypisywać powiedzmy 8 kolejnych dat pasujących do warunku ( wiem ,że nie ma tego w kodzie ale moje pytanie było innej natury). Wcześniej zrobiłem to w ten sposób
Jednak przy np dwóch zmiennych w zmiennej $vdays daty pojawiały się co dwa tygodnie, i sposób przedstawiony w pierwszym poście wydawał mi się odpowiedni |
|
|
![]()
|
|
Moim zdaniem to co Ci napisałem wyżej powinno zadziałać. Zmiany może wymagać tylko stan flagi $dataOK.
Ten post edytował Ghost_78 2.01.2012, 15:58:32 -------------------- Always look on the bright side of life ;-)
|
|
|
![]()
|
|
Ale jeśli mam do wypisania kolejno np osiem czwartków , bądź 8 kolejnych śród , czwartków i piątków to już robią się kłopoty. Robiłem podobnie na ifie kod i np czasem przeskakiwało mi o tydzień , a gdy zrobiłem coś takiego
to biorąc dni od pierwszego grudnia wypisywało mi dopiero daty od 26 ;/ Ten post edytował K0nio 2.01.2012, 19:19:36 |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 20.08.2025 - 09:11 |