![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 191 Pomógł: 0 Dołączył: 22.02.2004 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam Serdecznie
Chciałem zrobić zdalne logowanie do forum phpBB za pomocą curl. Posklejałem taki kod:
Skrypt uruchamia stronę – ale niestety nie loguje – pojawia się informacja o błędnie wprowadzonym danych (login / hasło) i pojawia się u góry strony komunikat :
Nie wiem hmm czy forum może mieć jakieś zabezpieczenia ? żeby nie można było się logować za pomocą curl ? Z góry dziękuje za pomoc Pozdrawiam BusyBoy |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 527 Pomógł: 438 Dołączył: 28.06.2011 Skąd: Warszawa Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
AFAIK musisz ustawić jeszcze to:
żeby dane poszły postem ![]() -------------------- If you're good at something, never do it for free.
Potrzebujesz skryptu JS lub PHP - szukasz kogoś kto przetestuje twoją aplikację pod względem bezpieczeństwa? Szybko i solidnie? Napisz ;) Mój blog - Jak zwiększyć wydajność front-endu - O buforowaniu wyjścia w PHP słów kilka... |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 711 Pomógł: 127 Dołączył: 5.07.2008 Skąd: Łódź Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Nie musisz wstawiać tego co podał Sephirus. Oczywiście forum może mieć pewne zabezpieczenia ale jeśli nie jest to captcha to można je obejść. Nie jesteśmy w stanie pomóc bez konkretego adresu forum i danych do logowania
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 191 Pomógł: 0 Dołączył: 22.02.2004 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Po wklejeniu powyzszego kodu - nic nie pomoglo - bez zmian
![]() |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 527 Pomógł: 438 Dołączył: 28.06.2011 Skąd: Warszawa Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Dlatego napisałem AFAIK bo nie byłem pewien
![]() Hmmm bardzo często strony mają zabezpieczenia przed logowaniem zrobione w taki sposób, że na stronie z formularzem dodają się jakieś cookie itp. potem następuje wysłanie formularza i postów i to cookie jest. Spróbuj może najpierw odwiedzić adres samego forum albo formularza logowania a następnie skrypt logujący - użyj oczywiście tego samego COOKIEFILE i COOKIEJAR w obu przypadkach. Dodatkowym zabezpieczeniem może być też jakieś pole w formularzu - zobacz czy tam nic więcej nie jest wysyłane.
W ogóle najlepiej prześledzić dokładnie jak jest z tym logowaniem. Zobaczyć co ustawia strona z formularzem (jakie ciastka), co wysyła postem (firebug) i powtórzyć to dokładnie tak samo. Proponuje też dodać do CURL USER_AGENT'a jakiegoś i referera na adres strony z formularzem:
Ten post edytował Sephirus 2.01.2012, 14:30:05 -------------------- If you're good at something, never do it for free.
Potrzebujesz skryptu JS lub PHP - szukasz kogoś kto przetestuje twoją aplikację pod względem bezpieczeństwa? Szybko i solidnie? Napisz ;) Mój blog - Jak zwiększyć wydajność front-endu - O buforowaniu wyjścia w PHP słów kilka... |
|
|
![]()
|
|
Sam skrypt sie loguje ba forum - w kazdym razie probuje - dostaje informacje
Podałeś nieprawidłowe lub nieaktywne dane użytkownika Kliknij Tutaj aby spróbować ponownie Kliknij Tutaj aby powrócić do Strony Głównej Parametry do logowania sa poprawne - konto jest aktywne bo sprawdzalem recznie - nie ma zadnych tokenow itp |
|
|
![]()
|
|
No to musisz podać adres forum :/ (możesz na PW - pomogę)
A daj passwrd zamiast password ![]()
![]() -------------------- If you're good at something, never do it for free.
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 798 Pomógł: 307 Dołączył: 13.05.2009 Skąd: Gubin/Wrocław Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Ustaw sobie jeszcze referer na tą konkretną stronę. Możliwe że również to sprawdzają.
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 20.08.2025 - 12:07 |