![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 329 Pomógł: 6 Dołączył: 23.11.2011 Skąd: Łódź Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam, mam pewien kod ma on odtwarzać kody html z bazy danych.
teraz połączenie z baza danych:
i 2 plik:
i kod dodawania i odczytywania danych z bazy danych
Tylko jest problem To nie działa! Proszę o pomoc. Ten post edytował GoOx 2.01.2012, 13:37:04
Powód edycji: [piotrooo89]: bardzo proszę aż tak nie krzyczeć, logicznym jest że nie działa inaczej byś nie pisał
|
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 695 Pomógł: 65 Dołączył: 27.07.2009 Skąd: Y Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
to jest przykład formularza wysyłającego avatar po wysłaniu do upload.php IMG znajduje się w $_FILES['avatar']['type'] , możesz również dodać kod sprawdzający czy spełnia wymagania pod względem wielkości pliku oraz jego rozszerzenia , jeśli chodzi o samo dodanie do bazy nigdy tego nie robiłem ale z tego co wiem nie stosuje się tego z racji tego że na hostingach sa limity pojemnościowe na bazę wiec lepiej normalnie dodać IMG na serwer |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 329 Pomógł: 6 Dołączył: 23.11.2011 Skąd: Łódź Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Dzięki za pomoc ale nie zrozumiałeś mnie..
Chodzi mi o wgranie kodu html do bay mysql i tyle ponieważ to może pierwszy skrypt związany z bazą mysql więc proszę o pomoc. Ja prosze o poprawienie kodu by można było dodawać do bazy kody html i odtwarzać je. Ten post edytował GoOx 2.01.2012, 13:47:40 |
|
|
![]()
|
|
![]() Newsman Grupa: Moderatorzy Postów: 4 005 Pomógł: 548 Dołączył: 7.04.2008 Skąd: Trzebinia/Kraków ![]() |
a ja po raz kolejny proszę o to aby nie krzyczeć, następny raz już nie poproszę.
-------------------- |
|
|
![]()
|
|
ok sorry.
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 222 Pomógł: 34 Dołączył: 3.11.2010 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Moim zdaniem potrzebujesz: http://www.php.net/manual/pl/function.addslashes.php
-------------------- Always look on the bright side of life ;-)
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 36 557 Pomógł: 6315 Dołączył: 27.12.2004 ![]() |
yyy.... cchesz wkładać kod html to bazy a pole do którego wkładasz jest liczbą
![]() `obrazek` int(11) -------------------- "Myśl, myśl, myśl..." - Kubuś Puchatek || "Manual, manual, manual..." - Kubuś Programista "Szukaj, szukaj, szukaj..." - Kubuś Odkrywca || "Debuguj, debuguj, debuguj..." - Kubuś Developer |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 222 Pomógł: 34 Dołączył: 3.11.2010 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Hehehe. Tego już nie zauważyłem
![]() nospor jak zwykle czujny ![]() Pozdrowionka. -------------------- Always look on the bright side of life ;-)
|
|
|
![]()
|
|
To jak to poprawić?
Słabo sie znam na mysql lepiej na php |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 36 557 Pomógł: 6315 Dołączył: 27.12.2004 ![]() |
skoro do pola wkładasz tekst to pole ma być typu tekstowego a nie liczbowego.
Typem liczbowym jest np. VARCHAR. INT jest polem liczbowym. A skoro się słabo znasz na mysql to wypadałoby wpierw poznać podstawy, potem się za to brać, bo będziesz co 5 minut latał po forum z równie banalnym problemem. -------------------- "Myśl, myśl, myśl..." - Kubuś Puchatek || "Manual, manual, manual..." - Kubuś Programista "Szukaj, szukaj, szukaj..." - Kubuś Odkrywca || "Debuguj, debuguj, debuguj..." - Kubuś Developer |
|
|
![]()
|
|
po 1 tak jak pisal nospor - zmień typ danych (ja bym dodał jeszcze id):
poza tym i tak chyba nie obejdzie się bez addslashes (może się trafić apostrof) przy zapisie do bazy: i przy odczycie potem stripslashes(): Ten post edytował Ghost_78 2.01.2012, 15:02:40 -------------------- Always look on the bright side of life ;-)
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 20.08.2025 - 12:34 |