![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 44 Pomógł: 0 Dołączył: 31.12.2011 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
mam pytanie czy da sie zrobic aby to:
(nie czytaj tego kodu , na samym dole pisze o co mi chodzi) Kod <?php if (isset($_POST['submit'])) { $u = $_POST['username']; $md5_p = md5($_POST['password']); $message = NULL; if (empty($_POST['username'])) { $u = FALSE; $message .= 'You forgot to enter your username!<br>'; } else { $u = $_POST['username']; } if (empty($_POST['password'])) { $p = FALSE; $message .= 'You forgot to enter your password!<br>'; } else { $p = $_POST['password']; } if ($u && $p) { $query = "SELECT user_id, first_name FROM users WHERE username='$u' AND password=PASSWORD('$p')"; $result = mysql_query ($query) or die(mysql_error()); $row = mysql_fetch_array ($result, MYSQL_NUM); if ($row) { $_SESSION['first_name'] = $row[1]; $_SESSION['user_id'] = $row[0]; header ("Location: http://" . $_SERVER['HTTP_HOST'] . dirname($_SERVER['PHP_SELF']) . "zalogowany.php"); exit(); } else { $message = 'Your username or password is invalid<br>'; } mysql_close(); } else { $message .= 'Try again!<br>'; } } if (isset($message)) { echo '<font size="6">Error!</font><br><font color="red"><small>', $message, '</small></font><br>'; } ?> <div align="center"> <form action="<?php echo $_SERVER['PHP_SELF']; ?>" method="POST"> <p><small>Username:<font color="red">*</font> </small></b><input type="text" name="username" size="10" maxlength="20" value="<?php if (isset($_POST['username'])) echo $_POST['username']; ?>" /> <p><small>Password:<font color="red">*</font> </small></b><input type="password" name="password" size="10" maxlength="20"value="<?php if (isset($_POST['password'])) echo $_POST['password']; ?>" /></p> <div align="center"><input type="submit" name="submit" value="Log in"> </form> </div> <br /> You don't have account?<a href="register.php"> <font color="black">click here</a>!</div> bylo w Kod <html> <head> <script type="text/JavaScript"> <!-- function popup() { alert("komunikat") } //--> </script> </head> <body> <input type="button" onclick="popup()" value="popup"> </body> </html> Chodzi mi o to ze jak nacisne zaloguj pokazuje mi sie to okienko w JawaScript gdzie ten skrypt php jest tam umeiszczony poczym mozna nacisnac ok i pokazuje sie komunikat zostales zalogowany ,badz nie .. Czy jest to mozliwe ![]() z gory dziekuje za odpowiedz ;p |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 2 350 Pomógł: 512 Dołączył: 4.01.2009 Skąd: Wrocław / Świdnica Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Poczytaj o AJAX-sie. W skrócie dzięki niemu możesz uruchamiać skrypty PHP w tle( bez przeładowywania strony ). Samego logowania w JS się nie robi, gdyż można łatwo odczytać hasło.
-------------------- |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 44 Pomógł: 0 Dołączył: 31.12.2011 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
ale tez przyciemnia sie tlo i pokazuje sie okienko??
bo o to mi wlasnie chodzi ![]() |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 175 Pomógł: 18 Dołączył: 11.06.2007 Skąd: Koszalin/Poznań Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Jak sobie oprogramujesz to nawet może się połączyć z ekspresem do kawy i zaparzyć kawę.
|
|
|
![]()
|
|
ale jak mam to polaczyc ?
;d |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 195 Pomógł: 109 Dołączył: 3.11.2011 Ostrzeżenie: (10%) ![]() ![]() |
Cytat Samego logowania w JS się nie robi, gdyż można łatwo odczytać hasło Musisz sobie to wbić do głowy,u mnie to nawet walidatorów nie zobaczysz w js ,a co dopiero pola z hasłami. Możesz sobie fajnie podglądnąć wszystko co napisane w js w firebugu czy innym developerskim programie,nawet obfuskacja ci nie pomoże bo to żadne zabezpieczenie. Owszem da rade to zrobić ,ale za pomoca innego języka programistycznego,musiałbyś użyć silverlight +WCF, ale lepiej zrób to tradycyjną metodą. Ten post edytował Niktoś 1.01.2012, 21:10:29 |
|
|
![]()
|
|
ja chce zrobic cos takiego
http://www.examples.net-craft.pl/ajax_login/ i rejestracje tez tylko nie weim jak to zrobic ;d ps. mam logowanie i rejestracje tym tradycyjnym sposobem ale chcie zrobic tak inaczej ... Ten post edytował newbie96 1.01.2012, 21:16:17 |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 175 Pomógł: 18 Dołączył: 11.06.2007 Skąd: Koszalin/Poznań Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Zrób sobie formatke najprościej chyba z jquery ui i dialogiem z tego pakietu i wyślij dane autoryzacji na serwer POST-em, sprawdź poprawnośc na serwerze, zwróć odpowiedź do js-a i zrób np przekierowanie albo pokaż odpowiedni komunikat. Prostszego przykładu ajax-a chyba nie ma.
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 2 350 Pomógł: 512 Dołączył: 4.01.2009 Skąd: Wrocław / Świdnica Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
@Niktoś: Czyli się ze mną zgadzasz? Napisałem "nie robi", więc nie wiem dlaczego zacytowałeś akurat mój post. No chyba, że po prostu chciałeś rozwinąć temat
![]() @newbie96: Skoro jesteś początkującym użyj np. http://jquery.com/demo/thickbox/#sectionf-1 -> demo -> login @elektrrrus: prostszy przykład to alert, a w PHP to echo ![]() -------------------- |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 195 Pomógł: 109 Dołączył: 3.11.2011 Ostrzeżenie: (10%) ![]() ![]() |
Cytat Czyli się ze mną zgadzasz? Pewnie ,że się zgadzam,cytowałem dobrą wypowiedź i ją po prostu rozwinąłem troszeczkę. Cytat I co muszę sobie wybić z głowy To była anegdotka do autora tematu. Ten post edytował Niktoś 2.01.2012, 02:34:05 |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 14.08.2025 - 16:07 |