![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 10 Pomógł: 0 Dołączył: 11.12.2003 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam serdecznie!
Proszę mi podpowiedzieć jak to zrobić aby po x znakach resztę zmiennej wstawiać w nowej linii i jeśli ta reszta znaków zmiennej będzie dalej dłuższa od x znaków to znowu wstawiać następną resztę znaków tej zmiennej do nowej linii. Podejrzewam że trzeba to zrobić w pętli, badać długość zmiennej funkcją strlen, a później wstawiać <BR> tylko jakoś nie umiem tego zebrać do kupy aby działało. Pokażę może to na przykładzie bo może mój opis problemu jest zagmatwany. Np: $k="mam taki problem"; i teraz chcę aby po 5 znakach pojawiało się <BR> czyli ma to wyglądać tak: $k="mam t aki p roble m" Może to głupio wygląda ale potrzebuję tak zrobić ponieważ zmienne będę umieszczała w tabeli i nie chcę aby kolumny zachowywały się tak, ze jeśli zmienna będzie dłuższa od ich zadanej szerokości to je rozepcha a tak się niestety dzieje. Bardzo proszę o pomoc i z góry dziękuję. |
|
|
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarząd Postów: 3 503 Pomógł: 28 Dołączył: 17.10.2002 Skąd: Wrocław ![]() |
-------------------- |
|
|
![]() ![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 10 Pomógł: 0 Dołączył: 11.12.2003 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam jeszcze raz!
Dziękuję serdecznie za podpowiedź. Może uda mi się teraz rozwiązać mój problem. Marta |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 14.08.2025 - 04:42 |