![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 276 Pomógł: 0 Dołączył: 30.06.2010 Ostrzeżenie: (10%) ![]() ![]() |
Witam!
Mam gotowy kod JS, który powoduje, że po kliknięciu w odnośnik, otworzy się menu. Jednak problem mam taki, że po kliknięciu, nic się nie dzieje. Próbowałem umieszczać kod JS w sekcji head, jak i odtwarzać go z oddzielnego pliku, ale nijak mi nie chce działać. Kod js: Kod <!-- <script type="text/javascript"> var show = 1; function hide_menu(group_panel) { document.getElementById("group_panel").style.visibility = "hidden"; show = 1; } function menu(group_panel) { if (show == 1) { document.getElementById("group_panel").style.visibility = "visible"; show = 0; } else { document.getElementById("group_panel").style.visibility = "hidden"; show = 1; } } // --> </script> A później tak się odwołuję do tego kodu: Gdzie jest problem? Pozdr. |
|
|
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 338 Pomógł: 2 Dołączył: 4.03.2006 Skąd: Łódź Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Używaj narzędzi do debugowania, np. Firebug dla Firefoksa i Chrome. Jak go włączysz i przełączysz się na zakładkę konsola, to zobaczysz błędy javascript, o ile takie są.
A tak na oko, to coś z position jest nie tak: position:absolute; left:?px; top:?px; z-index:1; visibility:hidden. Skąd te ?px. Druga sprawa: zamiast visibility używaj display: none i block. |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 276 Pomógł: 0 Dołączył: 30.06.2010 Ostrzeżenie: (10%) ![]() ![]() |
Tyle, że ja wziąłem ten kod ze strony (gotowiec). Podmieniłem tylko nazwy "group_panel". Wcześniej były inne nazwy. Co ciekawe, tam działa to bez zarzutu.
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 36 557 Pomógł: 6315 Dołączył: 27.12.2004 ![]() |
To pokaż oryginał, bo po kodzie co pokazałeś to na 90% jestem pewien, że te twoje "tylko" jest zrobione źle.
-------------------- "Myśl, myśl, myśl..." - Kubuś Puchatek || "Manual, manual, manual..." - Kubuś Programista "Szukaj, szukaj, szukaj..." - Kubuś Odkrywca || "Debuguj, debuguj, debuguj..." - Kubuś Developer |
|
|
![]()
|
|
JS:
Kod var show = 1; function hide_menu(moderator_panel) { document.getElementById("moderator_panel").style.visibility = "hidden"; show = 1; } function menu(moderator_panel) { if (show == 1) { document.getElementById("moderator_panel").style.visibility = "visible"; show = 0; } else { document.getElementById("moderator_panel").style.visibility = "hidden"; show = 1; } } //--> </script> HTML:
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 14.08.2025 - 06:36 |