![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 259 Pomógł: 1 Dołączył: 3.07.2011 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Wiem że to pytanie typowo lamerskie ale jak zastosować continue w pętli while. Pętla ta wykonuje określoną operacje jednak czasem w środku jej wykonywania operacja jest skończona i nie ma sensu iść dalej bo to zajmuje czas. Chcę więc zrobić warunek który przeskoczy na następne wykonanie pętli nie wykonując tego "okrążenia" do końca.
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 711 Pomógł: 127 Dołączył: 5.07.2008 Skąd: Łódź Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 259 Pomógł: 1 Dołączył: 3.07.2011 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Cytat Cannot break/continue 1 level
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 711 Pomógł: 127 Dołączył: 5.07.2008 Skąd: Łódź Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Pokaż kod bo coś namieszałeś
|
|
|
![]()
|
|
Kod jest bardzo obszerny, w sumie 800 linijek, poza tym nie mogę go udostępnić ale w skrocie:
Kod while (true) { //if'y, pętle while oraz for (wszystkie pozamykane) include 'plik.php'; } jeśli daje w pierwszej linijce pliku plik.php continue; wyskakuje taki blad; |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 4 362 Pomógł: 714 Dołączył: 12.02.2009 Skąd: Jak się położę tak leżę :D ![]() |
Bo jak ma zaincludowany plik wiedzieć że jest w pętli? On widzi swój poziom i stąd zonk. Obejmij warunkiem IF ten include, bo nie wiem czy o to Ci chodzi, ale jest to chyba rzecz opcjonalna.
-------------------- Najpierw był manual... Jeśli tam nie zawarto słów mądrości to zapytaj wszechwiedzącego Google zadając mu własciwe pytania. A jeśli i on milczy to Twój problem nie istnieje :D
|
|
|
![]()
|
|
include zawsze jest, wczesniejsza czesc kodu to tylko przygotowanie danych do includowanego pliku. W sumie powinno byc require_once ale nie wazne. Ok więc plik includowany widzi tylko swoja czesc (eh) macie moze jakis pomysl jak to zrobić ? Narazie dałem warunki
Kod if($cos!=$costam) $skip=true a dalej z 6 takich blokow Kod if(!$skip){ ...wykonuj kod... } wyglada to slabo ... ale dziala Ten post edytował Octobus 30.12.2011, 10:37:26 |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 13.06.2025 - 02:49 |