![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 117 Pomógł: 0 Dołączył: 13.05.2007 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam!
Mam problem, ponieważ poniższy błąd pojawia się tylko gdy korzystam (a w zasadzie chciałem dopiero) skorzystać ze Smarty. W moich projektach, gdzie nie używałem Smarty ten błąd nie występuje. Dodam, że błąd pojawia się na localhoscie (WebServ), gdy próbuje wyświetlić dane z bazy MySQL. Zmieniałem już w php.ini wielkość pamięci na różne wielkości i nic nie pomogło. Zmienia się natomiast komunikat w zależności od wielkości przydzielonej pamięci. Powyżej ok 26M pojawią się błąd serwera. Fatal error: Allowed memory size of 17825792 bytes exhausted (tried to allocate 40961 bytes) in C:\Program Files\WebServ\httpd\libs\sysplugins\smarty_internal_templatebase.php on line 172 Fatal error: Allowed memory size of 16777216 bytes exhausted (tried to allocate 1128 bytes) in C:\Program Files\WebServ\httpd\libs\sysplugins\smarty_internal_debug.php on line 56 Jak to rozwiązać? |
|
|
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 36 557 Pomógł: 6315 Dołączył: 27.12.2004 ![]() |
Może pokaz kod php oraz szablon smarty, w którym przetwarzasz dane z php
-------------------- "Myśl, myśl, myśl..." - Kubuś Puchatek || "Manual, manual, manual..." - Kubuś Programista "Szukaj, szukaj, szukaj..." - Kubuś Odkrywca || "Debuguj, debuguj, debuguj..." - Kubuś Developer |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 117 Pomógł: 0 Dołączył: 13.05.2007 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
I jeszcze index.php bo zauważyłem, że problem pojawia się tu i tu, niezależnie czy pobieram coś z bazy czy nie.
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 36 557 Pomógł: 6315 Dołączył: 27.12.2004 ![]() |
1) Pokaz jeszcze: wpisy.tpl
2) drugi kod to index.php a ten pierwszy php to co to za plik? Nie index.php? Czemu więc kilka razy tworzysz na nowo obiekt smartiego, skoro robisz to w index.php ? -------------------- "Myśl, myśl, myśl..." - Kubuś Puchatek || "Manual, manual, manual..." - Kubuś Programista "Szukaj, szukaj, szukaj..." - Kubuś Odkrywca || "Debuguj, debuguj, debuguj..." - Kubuś Developer |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 587 Pomógł: 131 Dołączył: 8.02.2010 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam.
Jak pisze nospor pokaz ile się da kodu. Bo jest pewnie masa rzeczy które robisz źle. Mi się rzuciło w oczy to.
Ten post edytował rocktech.pl 29.12.2011, 13:44:40 -------------------- Despite the tons of examples and docs, mod_rewrite is voodoo. Damned cool voodoo, but still voodoo. --Brian Moore
I never go looking for a sucker. I look for a Champion and make a sucker of of him. --Amarillo Slim Home-made : js-gui-classes | Accordion | Tabs | Carousel / php-sms-classes | Obsługa bramki SMS MultiInfo | Obsługa bramki SMS Mobiltek |
|
|
![]()
|
|
Pierwszy kod to wpisy.php i wpisy.tpl drugi natomiast index.php i index.tpl
Co do indexu poprawiłem linijke i jest ok. Zamieniając {include file=$body} na {$body}. Co do wyświetlania rekordów z bazy dalej błąd. wpisy.tpl wpisy.php
|
|
|
![]()
|
|
wpisy.tpl:
{include file='wpisy.tpl' assign="wpisy"} yyy, we wpisy.tpl ty ponownie includujesz wpisy.tpl..... przecież ty się chłopie tym zapętlasz wnieskonczonosc. -------------------- "Myśl, myśl, myśl..." - Kubuś Puchatek || "Manual, manual, manual..." - Kubuś Programista "Szukaj, szukaj, szukaj..." - Kubuś Odkrywca || "Debuguj, debuguj, debuguj..." - Kubuś Developer |
|
|
![]()
|
|
Gdy dam wpisy.php wyświetla
Lista wpisów na blogu: force_compile = true; // $smarty->debugging = true; $smarty->caching = true; $smarty->cache_lifetime = 120; //wpisy $zapytanie_o_wpisy=mysql_query("SELECT userLogin, userEmail from uzytkownicy "); while($a = mysql_fetch_array($zapytanie_o_wpisy)) { $wpisy[] = $a; } $smarty -> assign('wpisy', $wpisy); $smarty->assign('title','Wyswietlanie danych z bazy MySQL'); $smarty->display('wpisy.tpl'); ?> Więc co jest nie tak, że nie wyświetla poprawnie danych z bazy? |
|
|
![]()
|
|
Cytat Gdy dam wpisy.php wyświetla Czy ja ci kazałem ten kod: {include file='wpisy.tpl' assign="wpisy"} zastepować tym: {include file='wpisy.php' assign="wpisy"} ? Gdzie tak napisałem?? Masz wywalić całkowicie to: {include file='wpisy.tpl' assign="wpisy"} po co to w ogóle robisz? Strzelasz czy masz jakiś ukryty w tym cel? -------------------- "Myśl, myśl, myśl..." - Kubuś Puchatek || "Manual, manual, manual..." - Kubuś Programista "Szukaj, szukaj, szukaj..." - Kubuś Odkrywca || "Debuguj, debuguj, debuguj..." - Kubuś Developer |
|
|
![]()
|
|
Już działa, wielkie dzięki za wskazówki:)
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 14.08.2025 - 13:33 |