![]() |
![]() |
![]() ![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 243 Pomógł: 1 Dołączył: 1.06.2010 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
|
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 085 Pomógł: 231 Dołączył: 12.05.2008 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Bo znak . w takiej konwencji znaczy tyle co: każdy znak
A testować można tak jak każde inne wyrażenie - bierzesz kilka podchwytliwych tekstów i sprawdzasz czy dla nich działa. @down Nie wiem czy na WP nie trzeba się znać, natomiast fakt faktem jest, że nie zauważyłam drugiej kropki i mogłam źle zrozumieć intencje autora. Tak czy inaczej . oznacza każdy znak, w tym i kropkę. Innymi słowy to wyrażenie jest poprawne dla ciągów: category/testhtml/feed/rdf category/test.html/feed/rdf category/testhtml/feed/rss category/testhtml/feed/rss/ Co może powodować kilka adresów prowadzących finalnie do tej samej treści. - faktycznie z escape'owaną kropką i bez znaku zapytania po slashu wymusiłoby tylko adresy w postaci category/test.html/feed/rdf/ Natomiast odpowiedź na pytanie czemu nie ma pewnie należałoby kierować do autora w sensie "co on miał na myśli". Raczej byłabym zainteresowana określeniem co fiasko musi zrobić i w czym jest problem ![]() Ten post edytował Shili 29.12.2011, 12:36:35 |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 307 Pomógł: 37 Dołączył: 9.11.2010 Skąd: Zielona Góra Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Wydaje mi się że @fiasko wyraźnie napisał że chce go wyszukiwać po \. nie po . Ja sie na WP nie znam to i się nie wypowiadam.
Ten post edytował Uriziel01 29.12.2011, 12:17:03 |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 21.08.2025 - 10:26 |