![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 47 Pomógł: 2 Dołączył: 6.02.2007 Skąd: Kotlina Kłodazka Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam mam taką zagwostkę na kilku podstronach z racji tego, że stronka była próbowana na serwerze dodane było /newweb teraz nowa strona zastąpi starą muszę podmienić w każdej stronce linki.
Aby uniknąć tego w przyszłości ustawiłem adresik jako
Jakiej metody używacie wy aby było najprościej, czy istnieje program który wyszukuje w kilkudziesięciu plikach na raz np. funkcja podobna w notepad ++ znajdź i zamień. Z góry dzięki za pomoc |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 654 Pomógł: 42 Dołączył: 27.07.2010 Skąd: Jaworzno Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Użyj właśnie notepad ++
![]() -------------------- GG: 10972302 :)
|
|
|
![]()
|
|
![]() Newsman Grupa: Moderatorzy Postów: 4 005 Pomógł: 548 Dołączył: 7.04.2008 Skąd: Trzebinia/Kraków ![]() |
jak korzystasz z linuxowych systemów możesz użyć polecenia sed.
-------------------- |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 47 Pomógł: 2 Dołączył: 6.02.2007 Skąd: Kotlina Kłodazka Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Tylko że notepad++ nie sprawdzi na serwerze pliki trzeba skopiować na dysk sprawdzić i zmienić i spowrotem wysłać.
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 433 Pomógł: 64 Dołączył: 29.01.2011 Skąd: Warszawa Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Jak masz dreamweaver'a, to tam mozesz to zamienic (co prawda plik sciagasz na dysk anyway, ale masz bezposrednie polaczenie ftp i wszystko jest robione w locie, a plik od razu po zapisaniu aktualizuje sie na serwerze), albo napisac sobie parser prosty, ktory przleci przez wszystkie pliki tekstowe i usunie "/newweb" gdzie tylko go znajdzie : ) Przy okazji, nie wiem jak to by mialo wygladac, ale moze .htaccess cos pomoze?
-------------------- |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 24.07.2025 - 16:36 |