![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 116 Pomógł: 0 Dołączył: 11.04.2010 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam, mam taki problem.
Na swojej stronie uzywam google fonts - > http://www.google.com/webfonts i na 90% komputerach wszystko smiga wporzadku, ale na kilku komputerach czcionka z google nie jest wczytywana. Od tygodnia probuje z tym walczyc i lipa. Dodam ze ja osobiscie mam Windowsa XP i u mnie działa spoko, ale moj znajomu tez ma XP i u niego lipa. Nie mam juz całkowicie pomyslu co moze byc nie tak i dlatego prosze o pomoc. Pozdrawiam |
|
|
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 587 Pomógł: 131 Dołączył: 8.02.2010 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam.
Odradzam Gfonts, nie można na tym polegać raz się wczyta raz nie. Czasami generuje kaszę i takie tam. Tylko @font-face! Wybierz jakąś czcionkę wygeneruj i postępuj zgodnie z instrukcjami. Używam tego rozwiązania na kilku stronach i jeszcze nikt nie narzekał. Pamiętaj aby wygenerować pliki .eot dla IE. -------------------- Despite the tons of examples and docs, mod_rewrite is voodoo. Damned cool voodoo, but still voodoo. --Brian Moore
I never go looking for a sucker. I look for a Champion and make a sucker of of him. --Amarillo Slim Home-made : js-gui-classes | Accordion | Tabs | Carousel / php-sms-classes | Obsługa bramki SMS MultiInfo | Obsługa bramki SMS Mobiltek |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 433 Pomógł: 64 Dołączył: 29.01.2011 Skąd: Warszawa Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Ja tam nigdy z gfonts nie mialem problemu (no moze tylko jesli chodzilo o polskie znaki, przy font-face moge sobie edytowac fonta i jakos dodac), byc moze wina lezy w starej przegladarce.
-------------------- |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 116 Pomógł: 0 Dołączył: 11.04.2010 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Sprawdzałem własnie przegladarki u mnie dziala na FF, Operze, google, IE , u wiekszosci znajomych tez ale u kilku na Operze i IE juz nie działa i własnie nie moge tego rozgryzc o co chodzi. Im zamiast google fonts ktora wskazałem włancza domyslna np Arial.
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 433 Pomógł: 64 Dołączył: 29.01.2011 Skąd: Warszawa Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Zapewne włącza, a nie włancza. Opcje są takie:
- stara wersja przeglądarki - wyłączona obsługa javascript - mają jakiegoś starego cache'a Twojej strony, gdy google fonts nie był używany jeszcze - serwer googla leży : ) Jakkolwiek, jak widzisz, że masz problemy, to faktycznie- @font-face i po kłopocie. Albo znajdź sobie systemowego fonta, który jest podobny do tego, którego używasz i daj na nią fallback w css. Od biedy będzie. -------------------- |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 20.08.2025 - 19:50 |