![]() ![]() |
|
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 26 Pomógł: 2 Dołączył: 21.05.2011 Skąd: Localhost Ostrzeżenie: (0%)
|
Dostałem takie zadanie do zrobienia.
Poszukuję skryptu/pluginu właśnie z możliwością skalowania obrazków na witrynie za pomocą przeciągania ich myszką z jakaś animacją. |
|
|
|
|
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 2 350 Pomógł: 512 Dołączył: 4.01.2009 Skąd: Wrocław / Świdnica Ostrzeżenie: (0%)
|
To ma być skalowanie fizyczne( przez AJAX i PHP ) czy tylko zmiana width/height(ew. w CSS)? Jeżeli to drugie to mógłbym się podzielić swoim skryptem, ale... nie chcę Ci dawać gotowego kodu na zadanie domowe... wykaż trochę inicjatywy i spróbuj napisać to sam. Z chęcią opiszę Ci jak to należy zrobić.
--edit-- Co masz na myśli pisząc "z animacją"? Ten post edytował kamil4u 28.12.2011, 21:08:02 |
|
|
|
|
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 26 Pomógł: 2 Dołączył: 21.05.2011 Skąd: Localhost Ostrzeżenie: (0%)
|
Wiesz... sam nie wiem o co chodzi z tą animacją. Jeśli coś to właśnie ten CSS, bo PHP to nie ruszamy. Wszyscy którzy podadzą jakiś skrypcik dostają zawsze ode mnie bonus w postaci klinięcia "pomógł" (IMG:style_emoticons/default/wink.gif)
PS. Ma to być z Javascript/jQuery. Jakby ktoś coś takiego kiedyś znalazł może zapodać (IMG:style_emoticons/default/smile.gif) |
|
|
|
|
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 2 350 Pomógł: 512 Dołączył: 4.01.2009 Skąd: Wrocław / Świdnica Ostrzeżenie: (0%)
|
Cytat Wszyscy którzy podadzą jakiś skrypcik dostają zawsze ode mnie bonus w postaci klinięcia "pomógł" wink.gif WOW! W takim razie mojego skryptu Ci nie dam, dla zasady (IMG:style_emoticons/default/wink.gif) Ale obsłużę za Ciebie google: http://jqueryui.com/demos/resizable/#animate |
|
|
|
|
|
|
|
I tak dostałeś bonusa (IMG:style_emoticons/default/smile.gif)
|
|
|
|
![]() ![]() |
|
Aktualny czas: 21.12.2025 - 16:53 |