![]() |
![]() ![]() |
![]() |
-rafal_problem- |
![]() ![]()
|
Goście ![]() |
Cześć,
Mam dziwny problem nie mogę stworzyć procedury pomimo że wszystko wygląda dobrze:
Jeśli chodzi o bazę istnieje razem z danymi:
Wyskakuje mi taki błąd: Kod Błąd Zapytanie SQL: Dokumentacja CREATE PROCEDURE wam( ) BEGIN SELECT * FROM trenowanie_mysql.osob; MySQL zwrócił komunikat: Dokumentacja #1064 - You have an error in your SQL syntax; check the manual that corresponds to your MySQL server version for the right syntax to use near '' at line 3 Pisze w MySQL 5.5 dla WAMP 2.2 Procedura tworzy się jedynie w momencie gdy nic nie podaje pomiędzy Begin i End Gdzie jest problem? |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 587 Pomógł: 131 Dołączył: 8.02.2010 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Hej.
Spróbuj tak.
-------------------- Despite the tons of examples and docs, mod_rewrite is voodoo. Damned cool voodoo, but still voodoo. --Brian Moore
I never go looking for a sucker. I look for a Champion and make a sucker of of him. --Amarillo Slim Home-made : js-gui-classes | Accordion | Tabs | Carousel / php-sms-classes | Obsługa bramki SMS MultiInfo | Obsługa bramki SMS Mobiltek |
|
|
-rafal_problem- |
![]()
|
Goście ![]() |
Cześć Rocktech,
Działa. Dzięki za pomoc, mam jedno pytanie czemu w manualu jest zupełnie co innego: http://dev.mysql.com/doc/refman/5.5/en/create-procedure.html DELIMITER? Pozdrawiam, Rafał |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 654 Pomógł: 121 Dołączył: 27.10.2007 Skąd: Poznań, Łódź Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Zajrzyj tutaj
Zgodnie z powyższą informacją znak ; jest domyślnie uznawany jako separator poleceń SQL. W przypadku tworzenia procedury jako polecenie SQL należy uznać całość pomiędzy CREATE PROCEDURE a END. Dlatego konieczne jest zastąpienie domyślnego separatora innym Pozdrawiam -------------------- |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 16.06.2025 - 21:48 |