![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 77 Pomógł: 0 Dołączył: 1.11.2009 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam,
Jak mogę wysłać napisany szablon w HTML w emailu, tak żeby po wysłaniu w programie pocztowym u odbiorcy w treści wyświetlił się właśnie ten szablon w formie HTML, że można było klukać na różne linki. W jaki sposób to ogarnąć? pozdrawiam |
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 467 Pomógł: 39 Dołączył: 7.11.2010 Skąd: Raz tu, raz tam Ostrzeżenie: (30%) ![]() ![]() |
nagłówek header text/html przy wysyłaniu maila
-------------------- |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 77 Pomógł: 0 Dołączył: 1.11.2009 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Czyli w header mam to ustawić? Mogę poprosić o przykład?
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 467 Pomógł: 39 Dołączył: 7.11.2010 Skąd: Raz tu, raz tam Ostrzeżenie: (30%) ![]() ![]() |
Uhh sorki, myslalem ze Ci chodzi o wysylanie w php, tak to jest jak na szybkiego sie czyta:p
Jesli chodzi o program pocztowy to nie mam pojecia bo nie robiłem tego nigdy. Nawet nie wiem czy to możliwe. -------------------- |
|
|
![]()
|
|
Właśnie dlatego napisałem, proszę o pomoc
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 527 Pomógł: 438 Dołączył: 28.06.2011 Skąd: Warszawa Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Zależnie oczywiście jakiego programu do wysłania chcesz użyć należy najprawdopodobniej dodać dany szablon jako papeterię. Przykładowo w Thunderbird mamy plugin, który to umożliwia nazywa się on Stationery. W innych programach takich jak Outlook itp. papeterie zazwyczaj są już wbudowane jako papeterie lub szablony maili HTML.
Niektóre programy dają też możliwość edycji źródła maila wtedy wystarczy wkleić kod HTML z szablonu. -------------------- If you're good at something, never do it for free.
Potrzebujesz skryptu JS lub PHP - szukasz kogoś kto przetestuje twoją aplikację pod względem bezpieczeństwa? Szybko i solidnie? Napisz ;) Mój blog - Jak zwiększyć wydajność front-endu - O buforowaniu wyjścia w PHP słów kilka... |
|
|
![]()
|
|
Cześć,
Chciałbym wrócić do tematu, zarazem myślę nad napisaniem skryptu który wyślę email w załączniku będzie miał plik *.html. Wszystko jest fajnie, plik jest wysyłane lecz program pocztowy odczytując zawartość załącznika, jak np w Thunderbird wyświetla kod HTML a potem szablon, czyli zawartośc czytelną dla ludziska. Jak można zrobić aby domyślnie program pocztowy odczytywał od razu szablon HTML. Czasami odbieramy taie emaile z takiemi formatkami w treści itd... pozdrawiam |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 14.08.2025 - 06:20 |