![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 141 Pomógł: 0 Dołączył: 24.07.2003 Ostrzeżenie: (10%) ![]() ![]() |
zastanawiam sie jak i czy w ogóle się da przenieść zmienną patrząc na następujący schemat:
login.html ---POST---> login.php ---if ok---> podaj_dane.php ---POST---> wynik.php i teraz: w pliku login.php zostaje pobrana jakaś dodatkowa wartość z bazy i zostaje zapisana do zmiennej $x. Ta zmienna nie jest nigdzie wyświetlana, bardzo chciałbym móc ją przekazać aż do pliku wynik.php i tam jej użyć... ale obawiam się że nie starcza mi jeszcze umiejętności i wiedzy ![]() |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 2 712 Pomógł: 23 Dołączył: 27.10.2003 Skąd: z kontowni Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Jest to możliwe. Użyj przechowywania zmiennych w sesji, to naprawdę bardzo proste i na pewno sobie poradzisz.
-------------------- "Coś się kończy, coś się zaczyna." Andrzej Sapkowski
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 132 Pomógł: 0 Dołączył: 10.12.2003 Skąd: Kraków Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Jesli nie sesje to moze js.
Kod <form name="przekieruj" action="wynik.php" method="post"> <script language="JavaScript"> document.przekieruj.submit(); </script> </form> Nie wiem czy Ci o to chodzilo. Ten post edytował jol.us_ 13.07.2004, 15:10:16 -------------------- run Forest run ...
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 141 Pomógł: 0 Dołączył: 24.07.2003 Ostrzeżenie: (10%) ![]() ![]() |
z sesja juz kombinowalem i dostalem taki komunikat
Warning: Cannot send session cache limiter - headers already sent (output started at C:\FoxServ\www\log\form.php:13) in C:\FoxServ\www\log\form.php on line 27 ...wydaje mi się, że jak zrobię
to sesja dalej przez to nie przejdzie... a może się mylę, ale na tym się zatrzymałem i stoję juz 2 dzień ![]() Ten post edytował czezz 13.07.2004, 15:25:56 |
|
|
![]()
|
|
![]() Administrator serwera Grupa: Developerzy Postów: 521 Pomógł: 13 Dołączył: 2.04.2004 Skąd: 52°24' N 16°56' E Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Zainteresuj się tymi funkcjami outcontrol" title="Zobacz w manualu PHP" target="_manual
-------------------- Środowisko: Gentoo 2008.0 | Apache | PHP5 | PostgreSQL | MySQL | Postfix
Workstation: Gentoo 2008.0 | Firefox Thomas Alva Edison: "Aby coś wynaleźć wystarczy odrobina wyobraźni i sterta złomu ..." Odpowiedź na każde pytanie typu "Jak ...": "Nie da się, to nie PostgreSQL" |
|
|
![]()
|
|
ok... ja jestem naprawdę początkujący więc może tak zadam pytanie:
jest sobie taki fragment kodu:
jeśli zmienna $count = 1 to zostaniemy przekierowanie do pliku form.php Ja chciałbym móc przekazać do tego pliku (form.php) zmienną $x. I tu jest dla mnie zagwozdka... jak przez "header" przekazać cokolwiek ? |
|
|
![]() ![]()
|
|
![]() Administrator serwera Grupa: Developerzy Postów: 521 Pomógł: 13 Dołączył: 2.04.2004 Skąd: 52°24' N 16°56' E Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
A może daj do tego adresu w header zmienną w adresie o takiej postaci:
A potem w pliku form.php ją zczytaj ![]() -------------------- Środowisko: Gentoo 2008.0 | Apache | PHP5 | PostgreSQL | MySQL | Postfix
Workstation: Gentoo 2008.0 | Firefox Thomas Alva Edison: "Aby coś wynaleźć wystarczy odrobina wyobraźni i sterta złomu ..." Odpowiedź na każde pytanie typu "Jak ...": "Nie da się, to nie PostgreSQL" |
|
|
![]()
|
|
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 2 712 Pomógł: 23 Dołączył: 27.10.2003 Skąd: z kontowni Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Cytat(czezz @ 2004-07-14 12:06:43) ha! jeszce powiedz jak "zczytać" ta zmienną z adresu i Cię obożę złotem ![]() próbowałem tak
ale to nie zagrało... Przegięcie! To jest badziej podstawowe niż 2 + 2 = 4. Zamykam! -------------------- "Coś się kończy, coś się zaczyna." Andrzej Sapkowski
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 22.08.2025 - 01:52 |