![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 80 Pomógł: 0 Dołączył: 15.10.2011 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
To moja piękna class-a dodaje(bądź nie dodaje) jakieś wartości do tablic zastosowywując add_server. Funkcja show_data nic mi nie zwraca. |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 8 989 Pomógł: 1550 Dołączył: 8.08.2008 Skąd: Słupsk/Gdańsk ![]() |
A co ma Ci zwracać?
-------------------- |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 80 Pomógł: 0 Dołączył: 15.10.2011 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
ta classa ma za zadanie przechowywać dane dot. ftp serwerów
po dodaniu serwerów (add_server) chce te dane potem wyświetlić showdata(1) który zwróci mi tablice z ip,nickiem do logowania na ftp,haslem |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 8 989 Pomógł: 1550 Dołączył: 8.08.2008 Skąd: Słupsk/Gdańsk ![]() |
Chryste panie przenajświętszy... jak sie numerują elementy tablicy? Od 0
-------------------- |
|
|
![]()
|
|
zgadza się dlatego jak dodam np. 3 serwery i użyję:
showdata(1) to powinno wyświetlić mi dane 2 serwera |
|
|
![]()
|
|
Pokaż cał kod. Bo ten nie ma za zadanie czegokolwiek wyświetlac.
-------------------- |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 2 178 Pomógł: 596 Dołączył: 25.09.2009 Skąd: Piwniczna-Zdrój Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
@dram: Twoja funkcja jak najbardziej działa i zwraca (nie wyświetla) tablicę.
Natomiast to od Ciebie zależy, jak będziesz numerował elementy tablicy i tę kwestię musisz dopracować. Dodam jeszcze, że nie musisz ich numerować, a możesz nazywać (tablice asocjacyjne). |
|
|
![]()
|
|
Zmieniłem trochę klass-ę lecz nadal nie wyświetla mi tzn:
edit... To co było to już mało istotne znalazłem głupi błąd lecz nie moge go wyelminować. Chodzi o to że tworzę dwa razy uchwyt do class-y w jednym zapisuje a w drugim odczytuje. (odczyt nie działa) jednak jak wszystko robie na jednym to działa. Tyle że chce skrypt rodzielić na 3 tj. Skrypt główny > include("class.php"); > include("wczytywaczka.php"); Teraz po kolei: skrypt główny(działający):
Efekt:
Super działa.. Ale brak pożądanego efektu. (podzielenia tych skryptów). Teraz nie działający ten do naprawienia:
EFEKT:
Class-a:
Jak zapewne się domyślacie z głównego skryptu chce wywalić add_server i wrzucić w odzielny który będzie wczytywany przez class-e. ![]() ![]() refresh ref 2 ![]() Ten post edytował dram 27.12.2011, 03:02:30 |
|
|
![]()
|
|
Proszę nie odświeżać tematu
-------------------- |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 2 178 Pomógł: 596 Dołączył: 25.09.2009 Skąd: Piwniczna-Zdrój Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
No nie w taki sposób tego raczej nie zrealizujesz, bo przecież klasa server_data nie przechowuje danych ani w bazie, ani też w pliku, ani w pamięci cache, ani w sesji, a jedynie w pamięci operacyjnej, która jest alokowana dla każdego obiektu z osobna (stąd dwa obiekty tej samej klasy nie są ze sobą powiązane). Jeśli chcesz to zorganizować w jednym skrypcie, to poczytaj o wzorcu singleton lub/i metodach statycznych.
Ten post edytował mortus 28.12.2011, 15:37:12 |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 21.06.2025 - 12:28 |