![]() |
![]() ![]() |
![]() |
-Gość- |
![]()
|
Goście ![]() |
Mam problem bazą mysql przy eksporcie do pliku csv
Wszystko działa poprawnie, ale chciałbym, aby zawartość pól była zawarta pomiędzy `` bo jak zdaży się w jakimś polu średnik to poźniej te pola baza źle zinterpretuje. Nie mam pojęcia w jaki sposób te ` mogę dodać, napewno trzeba coś zasosować przed implode, tylko nie wiem co. <?php $db_name = "baza"; $db_password = "haslo"; $db_link = mysql_connect("localhost", "uzytkownik", $db_password); mysql_select_db($db_name, $db_link); mysql_query("SET NAMES UTF8"); $table = "przyklad"; function assoc_query_2D($sql, $id_name = false){ $result = mysql_query($sql); $arr = array(); $row = array(); if($result){ if($id_name == false){ while($row = mysql_fetch_assoc($result)) $arr[] = $row; }else{ while($row = mysql_fetch_assoc($result)){ $id = $row['id']; $arr[$id] = $row; } } }else return 0; return $arr; } function query_whole_table($table, $value = '*'){ $sql = "SELECT $value FROM $table"; return assoc_query_2D($sql); } $export_str = ""; $result = query_whole_table($table); print_r($result); foreach($result as $record){ $export_str .= implode(";",$record) . "\n"; } file_put_contents($table."_export.csv", $export_str); ?> |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 19.09.2025 - 19:29 |