![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 148 Pomógł: 2 Dołączył: 4.08.2009 Skąd: Poznań Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Cześć wam,
czy mógł bym prosić o podpowiedź jak wyciągnąć wszystkie potrzebne mi dane. Otóż mam 2 tabele: 1: id, nazwa, kolor, batch, box, ilosc 2: id, nazwa gdzie 2.id == 1.nazwa i z formularza wysyłam posta, który ma być dobrany z tych dwóch tabel, wszystkie dane z tabeli 1 są wyszukiwane, a z tabeli 2 można go wyświetlić, ale tylko te które zostały dopasowane przez 1. Jeżeli np. mam tabela 1: 1, 1, red, #dde, s2, ilosc tabela 2: 1, marka i wyszukam jedną z wartości tabeli 1 to otrzymam: 1, 1 marka, red, #dde, s2, ilosc jednak gdy wyszukam: marka nie otrzymam nic, a chciał bym żeby gdy wyszukuje z 1 wyswietalo mi wszystkie ładnie i dopasowywało pod 1.nazwa 2.marka a gdy wyszukam markę dopasowała wszystkie rekordy z 1 mój kod to: $search = $_POST['wlasny']; $search =trim($search); $zapytanie="select * from produkt left join marka on produkt.nazwa = marka.id Where nazwa Like '%{$search}%' Or kolor Like '%{$search}%' Or batch Like '%{$search}%' Or box Like '%{$search}%' Or ilosc Like '%{$search}%'"; Czekam na podpowiedzi, i życze wszystkim Wesołych Świąt |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 14.08.2025 - 15:19 |