![]() |
![]() ![]() |
![]() |
--senior.pol-- |
![]()
|
Goście ![]() |
Witam mój problem polega na niemożności poprawnego uzupełnienia kodu.
Otóż w pliku .html mam skrypt colorbox ,do którego należy w danym miejscu wpisywać class="xxxxx", ale także w tej samej linijce mam atrybut class pobierający styl z pliku .css. Moje pytanie brzmi jak to połączyć jedną całość . Podaje tą linijkę: Nie działa mi ten pierwszy atrybut 'class' Proszę o pomoc Z góry dziękuję |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 2 350 Pomógł: 512 Dołączył: 4.01.2009 Skąd: Wrocław / Świdnica Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
<... class="klasa1 klasa2 klasa3 klasaX"...>
-------------------- |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 158 Pomógł: 0 Dołączył: 10.08.2011 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Teraz nie ładuje mi się strona w oknie colorbox.
Kod wygląda tak: facebook-okno to odwołanie do colorbox-a Co zrobić by jakoś może odzielić te atrybuty ? |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 2 350 Pomógł: 512 Dołączył: 4.01.2009 Skąd: Wrocław / Świdnica Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Powinno być dobrze. Prawdopodobnie skrypt JS jest źle napisany. Musisz go podać.
-------------------- |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 158 Pomógł: 0 Dołączył: 10.08.2011 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Skrypt normalnie chodzi jeśli nie łączę dwóch atrybutów i wpisując class='xxx', a nie cudzysłów class="xxx" .
O jaki JS chodzi? Ten od colorbox-a czy od stylu elementu ? ![]() Ten post edytował senior.pol 24.12.2011, 11:44:35 |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 15 467 Pomógł: 1451 Dołączył: 25.04.2005 Skąd: Szczebrzeszyn/Rzeszów ![]() |
Puść gdzieś to na żywo.
-------------------- ![]() ZCE :: Pisząc PW załączaj LINK DO TEMATU i TYLKO w sprawach moderacji :: jakiś błąd - a TREŚĆ BŁĘDU? :: nie ponaglaj z odpowiedzią via PW! |
|
|
![]()
|
|
Generalni chodzi o to, że w JS korzystasz z:
Kod el.className; , a to zwraca cały atrybut class. Jeżeli pisze ktoś mało doświadczony(lub dla siebie i jest pewien, że nie będzie innych klas) to używa:Kod if( el.className == 'mojaKlasa' ){ , a powinien użyć wyrażeń regularnych, aby wybrać tylko jedną klasę "mojaKlasa"( obecnie doszły nowe, szybsze metody sprawdzania klasy: https://developer.mozilla.org/en/DOM/element.classList ). Jeżeli masz w kodzie JS taką konstrukcję to to nie może działać. Umieść kod online to będzie można łatwiej co cokolwiek powiedzieć( usuń zbędny kod, aby można było dość sprawnie to sprawdzić, a nie przewijać się przez setki linii kodu)
-------------------- |
|
|
![]()
|
|
Szczerze mówiąc to nie wiem ,który to u mnie kod, więc zamieszczam możliwe:
jeszcze do tego atrybutu dla przykładu z kodu css
A to już skrypt colorbox:
Patrzyłem na te kody JS od colorboxa i nie wiem o jakie linijki chodzi, bo są podobne. Musiałem całość załączyć Link do kodu ![]() Ten post edytował senior.pol 25.12.2011, 21:49:37 |
|
|
![]()
|
|
Umieść skrypt na żywo - tzn. całą stronę( a dokładnie tylko fragmenty dotyczące problemu ). Tak żebyśmy wiedzieli efekt. I napisz czego konkretnie oczekujesz od skryptu.
-------------------- |
|
|
![]()
|
|
OK. Na żywo znajduje się to na stronie Zobacz w stopce strony jako buttton facebook-a
|
|
|
![]()
|
|
Cytat I napisz czego konkretnie oczekujesz od skryptu. Nie wiem co robi ten skrypt, dlatego opisz co oczekujesz. -------------------- |
|
|
![]()
|
|
Chodzi o to ,że jak klikasz na ikonke facebook-a w stopce strony to otwiera się tylko okno ,ale nie ładuje się w nim strona. Okno to działa jeśli nie ma dwóch atrybutów class, np w podstronie "pogoda". Niestety łączenie efektu tych ikonek i tego colorbox-a uniemożliwia prawidłowe działanie
![]() Dla colorboxa atrybut brzmi: class='xxx' ,a dla efektu class="xxx". ![]() |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 15 467 Pomógł: 1451 Dołączył: 25.04.2005 Skąd: Szczebrzeszyn/Rzeszów ![]() |
Puść to gdzieś na żywo, bo nie wierzę Ci na słowo.
![]() -------------------- ![]() ZCE :: Pisząc PW załączaj LINK DO TEMATU i TYLKO w sprawach moderacji :: jakiś błąd - a TREŚĆ BŁĘDU? :: nie ponaglaj z odpowiedzią via PW! |
|
|
![]()
|
|
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 102 Pomógł: 5 Dołączył: 24.11.2006 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Zamiast klasy spróbuj nadać elementowi id i to samo zmień w funkcji colorboxa.
Jednak obawiam się że to wina facebooka że nie chce ci się otwierać w ramce Faktycznie sprawdziłem i facebook'a nie otworzysz w iframe zobacz: http://9876.jea.pl/ -------------------- Polecam Jastrzębia Góra, serwis o nadmorskiej miejscowości.
|
|
|
![]()
|
|
A da radę zrobić wtyczkę Like-Box ,żeby wyskakiwała zamiast całej strony ?
![]() Ten post edytował senior.pol 27.12.2011, 20:24:45 |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 12.06.2025 - 20:33 |