![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 70 Pomógł: 2 Dołączył: 25.03.2009 Skąd: Pionki Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Cześć,
obecnie próbuję napisać sobie własne forum, ale mam już problemy, nie wiem jak rozwiązać pewne rzeczy... Tabele: Cytat forum_categories category_id category_name category_desc category_order last_post_id total_thread total_posts forum_posts post_id topic_id post_subject post_message post_create_date post_last_modify post_count_modify post_ip user_id guest_name guest_mail forum_thread topic_id category_id thread_subject thread_desc thread_create_date thread_view thread_reply thread_ip last_post_id user_id guest_name guest_mail users user_id group_id username password users_group group_id group_name pw_read pw_send forum_thread_add forum_thread_delete forum_thread_edit forum_post_add forum_post_delete forum_post_edit Zapytaniem:
pobieram informacje potrzebne do wyświetlenia podstawowych danych przy kategoriach (id, tytuł, opis, ilość tematów i wypowiedzi w kategorii, nazwę i id użytkownika lub nazwę i maila gościa) Zapytaniem:
I tu kończy się moja praca, bo mam problem. Chcę zrobić blokadę na wybrane wątki czy kategorie: - chcę aby wybrane kategorie i wątki w niej były widoczne dla wybranej grupy - chcę aby wybrane wątki były widoczne dla osób spełniających wymogi (np. x dni na forum (x to ilość ręcznie ustalonych dni), ilość napisanych postów, tylko dla zarejestrowanych) Dajmy na to że mam takie kategorie: Regulamin Nowości ze świata Nowości z Polski Czarna lista VIPy Gość lub osoba zarejestrowana (group_id=1) widziałby: Regulamin Nowości ze Świata Nowości z Polski Czarna lista Osoba zarejestrowana spełniająca wymogi (np. na forum x dni lub należąca do group_id=2) widziałby: Regulamin Nowości ze Świata Nowości z Polski Czarna lista VIPy Po wejściu w Nowości ze Świata osoba niezarejestrowana widziałaby tylko: Panowie rano, panie po południu - płeć ma swoją porę Rozpoczął się pogrzeb Vaclava Havla Wygrał sportowy samochód, a już 6 godzin później... Osoba zarejestrowana widziałby: Panowie rano, panie po południu - płeć ma swoją porę Rozpoczął się pogrzeb Vaclava Havla Wygrał sportowy samochód, a już 6 godzin później... Czy masowo usuną silikonowe piersi? Co robi 60 "sekretarek" św. Mikołaja? Po wejściu w wybrany temat np w "Wygrał sportowy samochód, a już 6 godzin później..." sprawdzane by było czy dana osoba ma uprawnienia do czytania, pisania i edytowania wpisów. Jak zrobić coś takiego? Myślałem żeby stworzyć tabelę forum_settings setting_type (1 - kategoria, 2 - wątek) setting_id (id kategorii lub wątku) setting_visible (1 - widoczny dla wszystkich, 2 - widoczny dla zarejestrowanych, 3 - widoczny dla wybranych) Tylko kolejna sprawa co jak np. do danej kategorii będę chciał dać uprawnienia kilku grupom I najważniejsze jak to połączyć z tamtymi zapytaniami do wyświetlenia? Macie jakieś pomysły? ![]() [EDIT] Już mam problem - nie mogę dać na sztywno total_thread i total_posts bo przecież w zależności od uprawnień liczba ta może zmieniać się - jak to rozwiązać? Ten post edytował pionas 23.12.2011, 12:48:24 -------------------- Organizujesz konkurs? Chcesz coś wygrać? Wejdź na www.e-Konkursy.info :)
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 10.07.2025 - 05:33 |