![]() |
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 294 Pomógł: 4 Dołączył: 19.12.2008 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam.
mam pytanie. Wyswietlam sobie w petli divy, pojedyńczo: div div div div itd Teraz chciałbym pogrupować te divy, tzn. wyświetlać po dwa div div div /div div div div /div div div div /div Czyli kazdy div niech ma w sobie po divy. Robie sobie warunek if($i%2 == 2) to wtedy na poczatku petli dodaje <div>, a na koncu </div> i dodaje $i++. Mam problem, by co zrobic, gdy jest nieparzysta ilosc tych div`ów? wtedy otwiera sie div i nie zakancza i rozjezdza sie strona. Co z tym fantem zrobic? -------------------- ---
"kto pyta ten nie błądzi"... |
|
|
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 353 Pomógł: 50 Dołączył: 28.07.2005 Skąd: Łaziska Górne Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Masz zły warunek. Reszta z dzielenia przez dwa to 0 lub 1 więc niebędzie on nigdy spełniony.
Co do problemu to po zakończeniu pętli sprawdź czy liczba divów była nieparzysta i zamknij jeśli tak. -------------------- Sposób na życie? Uśmiech na twarzy :D
"Widzę więcej, wiem więcej, tak to jest mniej więcej" "NIE kradnij, rząd nielubi konkurencji" |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 21.08.2025 - 11:02 |