![]() ![]() |
|
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 249 Pomógł: 0 Dołączył: 22.12.2011 Ostrzeżenie: (10%)
|
Szukam jakiegoś dobrego rozwiązania, które pozwoli mi z wysyłać pliki na inny serwer. Sytuacja wygląda tak:
1.Mam stronę na serwerze "A" 2.Chcę wysyłać pliki na serwer "B" 3.Pliki z serwera "B" mają być widoczne na "A" Przykład: Jestem zalogowany na stronie z serwerem "A" i jest opcja upload. Pliki mają być przekazane na serwer "B" np: .mp3. Na stronie z serwerem "A" chcę odsłuchać piosenkę. Proszę o jakieś skrypty lub porady gdyż jestem raczkujący w tej dziedzinie. |
|
|
|
|
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 362 Pomógł: 44 Dołączył: 10.06.2009 Ostrzeżenie: (0%)
|
Hmm, może spróbuj z cURL
ewentualnie przez ssh kombinuj |
|
|
|
|
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 711 Pomógł: 127 Dołączył: 5.07.2008 Skąd: Łódź Ostrzeżenie: (0%)
|
Jeśli serwer B NIE należy do Ciebie (np. hosting plików) to poczytaj:
http://php.pl/Wortal/Artykuly/PHP/Bibliote...rzez-formularze |
|
|
|
|
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 249 Pomógł: 0 Dołączył: 22.12.2011 Ostrzeżenie: (10%)
|
Serwer "B" należy do mnie i mam pełny dostęp.
Udało się mi stworzyć skrypt php w którym jest funkcja logowania na serwer przez ftp. Tylko ten skrypt pozwala wrzucić wybrany plik. Mi natomiast chodzi o wybranie pliku z komputera i wrzuceniu go do serwera przez ftp. Nie wiem jak mam przerobić skrypt. Info o skrypcie można znaleźć w moich tematach - prosiłem w nim o pomoc. |
|
|
|
|
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 711 Pomógł: 127 Dołączył: 5.07.2008 Skąd: Łódź Ostrzeżenie: (0%)
|
Więc albo użytkownik uploaduje bezpośrednio na serwer B (formularz może się znajdować na serwerze A) albo po wysłaniu pliku na serwer A php wyśle plik przez ftp na serwer B.
|
|
|
|
![]() ![]() |
|
Aktualny czas: 19.12.2025 - 19:20 |