![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 88 Pomógł: 0 Dołączył: 25.05.2010 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam. Mam problem ze stworzeniem odpowiedniej instrukcji warunkowej. Pewnie zaraz mnie wyśmiejecie ale jestem początkujący i potrzebuję instrukcji do sprawdzania czy dane zostały przesłane i czy dane są poprawne.
Dokładnie chodzi mi o weryfikacje nipu ale te dane nie są obowiązkowe do wpisania ale jeśli ktoś wpisze nip to potrzebuję sprawdzić jego poprawność. Próbowałem zrobić to tak:
ale szybko doszedłem do wniosku, że do instrukcji !empty po sprawdzeniu musiał bym wpisać else i przepisać kod który się znajduje niżej. nie mam pomysłu jak tego dokonać. proszę o pomoc. |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 123 Pomógł: 32 Dołączył: 9.09.2010 Skąd: Brzeg Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 085 Pomógł: 231 Dołączył: 12.05.2008 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Formularz przechodzi dalej, jeśli:
$a NIP został wpisany i jest poprawny lub $b NIP nie został wpisany
Warunek $a $a1 NIP został wpisany i $a2 NIP jest poprawny
Nie takie trudne ![]() @Magic WWW Przynajmniej, nie bynajmniej. Nie wiem co tak się podoba ludziom w bynajmniej że wszędzie je wrzucają i to niepoprawnie ![]() Ten post edytował Shili 22.12.2011, 21:02:21 |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 88 Pomógł: 0 Dołączył: 25.05.2010 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Dzięki za szybką i bardzo pomocną pomoc. Oczywiście + dla Ciebie i Wesołych Świąt
![]() Ten post edytował cabana 22.12.2011, 21:05:56 |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 19.08.2025 - 18:38 |