![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Nieautoryzowani Postów: 16 Pomógł: 0 Dołączył: 6.12.2011 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Pmóżcię mi chłopaki bo nie mogę sobie poradzić na prawdę z błahą sprawą.
Jest sobie taki kodzik: Kod <!-- IF .postrow.warnings --><dd><!-- BEGIN warnings --><div title="{L_WARNINGS}" style="float:right;margin-left:2px;width:20px;height:20px;line-height:20px;text-align:center;background:url('{T_THEME_PATH}/images/warning_card.gif') no-repeat 50%;cursor:default;">{postrow.warnings.COUNT}</div><!-- END warnings --></dd><!-- ENDIF --> no za chiny nie mogę go tak wpasować żeby był zaraz koło napisu Ostrzeżenia chodzi o te żółte kartki. ![]() Ten post edytował Visitor 21.12.2011, 21:55:46 |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 2 355 Pomógł: 533 Dołączył: 15.01.2010 Skąd: Bydgoszcz Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
float: right zmień na float: left
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Nieautoryzowani Postów: 16 Pomógł: 0 Dołączył: 6.12.2011 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Tak już robiłem, przesuwa się w lewo, ale wstawia się przed napis Ostrzeżenia, a ma być po napisie.
![]() Ten post edytował Visitor 21.12.2011, 22:30:39 |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 2 355 Pomógł: 533 Dołączył: 15.01.2010 Skąd: Bydgoszcz Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
wywal float całkowicie, daj dipslay: inline;
|
|
|
![]()
|
|
Też nie pomogło. Spadły niżej obrazki, i się rozwaliły.
![]() Ten post edytował Visitor 21.12.2011, 22:34:38 |
|
|
![]()
|
|
Pozostała wizyta u wróżki...albo pokaż tę stronę online
![]() Ten post edytował Damonsson 21.12.2011, 22:38:29 |
|
|
![]()
|
|
display: inline-block;
|
|
|
![]()
|
|
No i morda się haha
![]() Dzięki bardzo. Przy okazji mam jeszcze jedno pytanie, tez związane z tym samym, a mianowicie, chciałbym zrobić coś na zasadzie tak jak tu na forum jest ten poziom ostrzeżeń, ale żeby było to w takiej małej ramce, obrazki oczywiście mam przygotowane mniejsze, tylko zastanawiam się nad ta rameczką, wiem że w CSS, ale nie wiem jakie będzie najlepsze rozwiązanie do tego. |
|
|
![]()
|
|
To tylko taka sztuczka tak naprawdę to:
http://forum.php.pl/style_images/upgrade_ip/warn1.gif http://forum.php.pl/style_images/upgrade_ip/warn0.gif itd. |
|
|
![]()
|
|
O, nawet ciekawsze od tego co ja przygotowałem, tylko jest mały problem, u mnie jak nikt nie ma ostrzeżeń to tego paska, ani napisu "ostrzeżenia" nie ma, trzeba by było coś wymyślić, aby ten pasek (pusty) i napis ostrzeżenia ciągle był widoczny, nawet jak ktoś nie ma warna.
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 39 Pomógł: 3 Dołączył: 3.12.2011 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
yyyy nadaj wszystkim użytkownikom klass warn = 0 i przyporządkowuj w zależności od warn = x obrazek O.o
|
|
|
![]()
|
|
łatwo napisać
![]() aż taki to zaawansowany w tym nie jestem, musiałbym wiedzieć gdzie ![]() Bo dodatkowo byłoby trzeba zmienić tak żeby każdy warn był innym obrazkiem, a na razie jest tak że każdy warn to po prostu ten sam obrazek, tyle że pomnożony Tzn. zrobić tak że 1 warn obrazek nr. 1 2 warny obrazek nr1. się usuwa i na jego miejsce wstawia się obrazek nr.2 itd... Chodzi o skrypt phpbb3 ![]() Ten post edytował Visitor 22.12.2011, 16:20:26 |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 39 Pomógł: 3 Dołączył: 3.12.2011 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
hymm jak będę miał możliwość to popatrzę jak to zrobić.. ale wydaje mi się że w konkretnym pliku .php odpowiadającym za tego typu rzeczy wystarczy dodać aby każdy lvl (do 5 ) miał ładowany taki lub taki obrazek.. a wszyscy użytkownicy w czasie tworzenia konta (zapytanie sql do obecnych) uzyskają warning 0.. Tak jak tutaj na forum
![]() |
|
|
![]()
|
|
Oki, w takim razie czekam na Twój cenny czas
![]() Będzie trzeba tak właśnie zrobić podobnie jak tu, czyli pasek warnów (pusty) ciągle widoczny, a po dostaniu warna zmienia się na pasek (obrazek) nr.2 ale ten pierwszy obrazek musi zostać usunięty, żeby nie postały dwa paski, później trzy itd ![]() Jeżeli będą jakieś pliki potrzebne do podesłania to mogę podesłać |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 16.07.2025 - 09:54 |