![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 4 Pomógł: 0 Dołączył: 30.03.2003 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam
Używam PHP4.0 pod Windows IIS6.0. Problem polega na tym że po zapisie typu $_SESSION["X"]="x"; wartość tę moge odczytać dalej na tej samej stronie ale juz na innych nie. Robie logowanie gdzie następuję submit do innej strony, która nic nie pokazuje, jedynie wyryfikuje hasło i ustawia zmienne sesyjne (ewentualnie COOKIE) i przekierowuje z powrotem. Niestety na docelowej stronie już nie widzę zapisanych wartości. Tak samo jest z cookisami. Mogę je zapisać na stałe jeśli strona coś wyświetla (jakis HTML) jeśli tylko przekierowuje to taki zapis nie działa. O co może chodzić? Please help. PS. W katalogu SessionData wszystko pojawia się jak należy to znaczy plik typu sess_ddd0bd322e776211aac952dce1cea624 z odpowiednią zawartością. w session.ini mam session.save_path = g:PHPsessiondata i tam też pojawiają się wspomniane pliki. PPS. przed zapisaniem wspomnianych wartosci stosuje session_start(); session_register("X"); ale tylko na stronie która ma zapisać wartość zmiennej sesyjnej Paweł -------------------- da Best
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 407 Pomógł: 0 Dołączył: 24.10.2002 Skąd: warszawa Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
>>ale tylko na stronie która ma zapisać wartość zmiennej sesyjnej<<
przeciez session_start musi byc wszedzie -------------------- Zalew :: http://jakubzalewski.info
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 4 Pomógł: 0 Dołączył: 30.03.2003 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Cytat >>ale tylko na stronie która ma zapisać wartość zmiennej sesyjnej<<
przeciez session_start musi byc wszedzie juz wiem, ale gdy tak robię to nic nie pomaga -------------------- da Best
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarząd Postów: 2 277 Pomógł: 6 Dołączył: 27.12.2002 Skąd: Wołów/Wrocław ![]() |
Cytat Używając $_SESSION lub $HTTP_SESSION_VARS nie ma potrzeby używać funkcji session_register()/session_unregister()/session_is_registered(). Użytkownicy mogą uzyskiwać dostęp do zmiennych sesyjnych tak jak do normalnych zmiennych.
-------------------- "Niezależnie od tego, jakie masz osiągnięcia, ktoś Ci pomaga..."
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 20.08.2025 - 11:41 |