![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 65 Pomógł: 2 Dołączył: 5.12.2006 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam,
Mam takie pytanko. Czy zend ma wbudowane jakieś mechanizmy do tworzenia akcji i kontrolerów? Interesuje mnie coś takiego jak zend tool, w momencie gdy chce sobie dodać stronkę chciałbym podawać np. nazwe kontrollera i akcję, a skrypt dodawał by odpowiednie wpisy w kontrollerach czy aclu, tworzył nowe pliki z kontrolerami itd. Z góry dziękuje za wszelkie sugestie. |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 527 Pomógł: 438 Dołączył: 28.06.2011 Skąd: Warszawa Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Na pewno jest Zend_CodeGenerator. No i masz jeszcze ReflectionClass - jako niezgrane z Zendem.
Bezproblemu poprzez Zend_CodeGenerator - możesz tworzyć nowe klasy, edytować i zapisywać istniejące itd. ![]() -------------------- If you're good at something, never do it for free.
Potrzebujesz skryptu JS lub PHP - szukasz kogoś kto przetestuje twoją aplikację pod względem bezpieczeństwa? Szybko i solidnie? Napisz ;) Mój blog - Jak zwiększyć wydajność front-endu - O buforowaniu wyjścia w PHP słów kilka... |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 65 Pomógł: 2 Dołączył: 5.12.2006 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Dzięki wielkie już zabieram się do pracy ; )
Pozdr |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 006 Pomógł: 111 Dołączył: 23.07.2010 Skąd: Kraków Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
A taki mały OT. Jaki ma sens używania tego narzędzia?
-------------------- |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 527 Pomógł: 438 Dołączył: 28.06.2011 Skąd: Warszawa Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Tu autor chyba wyjaśnił po co mu taki mechanizm
![]() Nie osądzam tego czy jest to dobry pomysł - jakiś jest - może posłużyć do stworzenia generatora jakichś podstron (w sensie MVC) itd. Co do samego wykorzystania Reflection czy narzędzia zendowskiego chyba nie muszę tłumaczyć na jakiej zasadzie działają obecnie ORM'y i temu podobne biblioteczki. -------------------- If you're good at something, never do it for free.
Potrzebujesz skryptu JS lub PHP - szukasz kogoś kto przetestuje twoją aplikację pod względem bezpieczeństwa? Szybko i solidnie? Napisz ;) Mój blog - Jak zwiększyć wydajność front-endu - O buforowaniu wyjścia w PHP słów kilka... |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 13.06.2025 - 23:13 |