![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 56 Pomógł: 0 Dołączył: 18.01.2009 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam serdecznie,
chciałbym zrobić kopie całej bazy danych wraz z użytkownikami mysql, ich hasłami. Chodzi mi abym zrobił kopie, później ją uruchomił na innej maszynie i miał dokładnie to samo co na starej. Czyli Użytkowników ich hasła i przypisane do nich bazy danych. Da się to zrobić poleceniem DUMP? |
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 2 178 Pomógł: 596 Dołączył: 25.09.2009 Skąd: Piwniczna-Zdrój Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Jeśli masz uprawnienia root-a, to jak najbardziej możesz taki dump wykonać.
Kod mysqldump --all-databases -u root -p > dump.sql Trzeba jednak pamiętać, że zaimportowanie tej bazy danych na innym serwerze wiąże się z modyfikacją głównych tabel systemu bazodanowego MySQL, co może być potencjalnie ryzykowne. Również ustawienia serwera mogą się różnic, co może powodować problemy. Ten post edytował mortus 21.12.2011, 11:30:10 |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 56 Pomógł: 0 Dołączył: 18.01.2009 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
a czy ten sposób zapisze mi loginy poszczególnych użytkowników bazy i ich hasła, a także uprawnienia do wybranych baz?
Kod mysqldump --all-databases -u root -p > dump.sql Tak też zrobiłem, później wgrałem, co prawda posegregował na użytkowników, ale nie zapisał ich haseł, ani poszczególnym bazą nie dał uprawnień użytkowników |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 22.08.2025 - 08:09 |