![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 73 Pomógł: 0 Dołączył: 4.11.2008 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Od razu dodam że nie chodzi tylko o pracownika który pracuje przy kodzie, ale też o grafika lub kogoś kto zarządza projektami, nie tylko kodowymi.
Ten post edytował IIFF 20.12.2011, 21:21:09 |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 675 Pomógł: 286 Dołączył: 15.06.2009 Skąd: Wieliczka Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 6 476 Pomógł: 1306 Dołączył: 6.08.2006 Skąd: Kraków Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Przede wszystkim taki z jakim najwygodniej mu się pracuje - nie jest powiedziane, że w danej profesji któryś z systemów będzie bezwzględnie lepszy.
PS. Jednak jeżeli Windows to zdecydowanie 7. |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 66 Pomógł: 1 Dołączył: 22.06.2009 Skąd: Londyn, UK Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Programowanie, Grafika, zarządzanie projektami: Mac OS
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 306 Pomógł: 42 Dołączył: 25.03.2010 Skąd: Kraków Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Przecież to wszystko zależy co się robi i w czym się robi.
A i tak górę biorą preferencje. Na Linuksie grafiki nie zrobisz. Na Windowsie może być ciężko programować w Ruby. Na Macu nie pograsz w ulubioną grę. -------------------- Strony WWW: http://arscreo.pl
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 651 Pomógł: 28 Dołączył: 4.12.2004 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Cytat Na Windowsie może być ciężko programować w Ruby. Dlaczego? -------------------- Sygnatura niezgodna z regulaminem.
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 306 Pomógł: 42 Dołączył: 25.03.2010 Skąd: Kraków Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
To był akurat tylko przykład 'co dla kogo/czego'.
Dlaczego? Bo Railsy mogą mieć problem z niektórymi gemami. Sam tego nigdy nie doświadczyłem, ale słyszałem wiele takich opinii (problemy z gemami do manipulacji grafiką). Ktoś z forum Railsów coś wspominał, że Ruby 2+ nie będzie w ogóle wspierał Windy, nie szukałem czy to prawda. Ten post edytował qrooel 20.12.2011, 20:29:31 -------------------- Strony WWW: http://arscreo.pl
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 73 Pomógł: 0 Dołączył: 4.11.2008 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 195 Pomógł: 109 Dołączył: 3.11.2011 Ostrzeżenie: (10%) ![]() ![]() |
Postawiłem na windows7 -jak ma być do wszystkiego,można nawet serwer bodajże IIS7 postawić,lecz do tego celu wolałbym raczej użyć Windows Serwer 2008 R2.
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 376 Pomógł: 47 Dołączył: 23.08.2007 Skąd: Warszawa Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Cytat Na Macu nie pograsz w ulubioną grę. No tak, ale przeciez zadano pytanie odnosnie pracy ![]() ![]() |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 798 Pomógł: 307 Dołączył: 13.05.2009 Skąd: Gubin/Wrocław Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Tak, ale mac os to nie jest osobny system, jak windows czy linux, jest to integralna część sprzętu. Więc mac os == sprzęd apple. Jeżeli ktoś jest tak rozrzutny żeby średniej klasy sprzęt kupować tylko po to żeby mieć maca, śmiało. Jeżeli ktoś za cenę jednego maca, chce kupić 2 komputery z windowsem/lunuxem to moim zdaniem bardziej celowałbym w to rozwiązanie. Mac os i sprzęt appla, to nie tylko system i średniej klasy sprzęt który kosztuje 2x więcej, ale to również cały ekosystem apple - czyli nie masz normalnych kabli, tylko dostajesz jakieś udziwnione porty, do tego musisz kupić specjalnie kabel, a po meet.php dowiedziałem się żeby macbooka (czyli lapka za prawie 6 koła, który nie ma wejścia enthernet) podłączyć do projektora, trzeba wydać 150zł na kabel. Czyli dodatkowe koszty, które w przypadku normalnego sprzętu, gdzie z góry ci nikt nie narzuca jak możesz tylko i wyłącznie używać tego sprzętu, takich bolączek nie ma.
Jak ma to być komputer dla księgowej, to windowsa mieć musisz. Możesz zrobić tak że masz linuxa i emulujesz windowsa, lub masz na drugiej partycji. Linuxa akurat jest darmowy, więc żadne koszta to dla ciebie nie będą. W przypadku maka, masz kosz sprzętu, plus dodatkowy koszt windowsa. Czyli rozwiązywanie problemu od dupy strony. W wielu przypadkach jedynym rozwiązaniem jest tylko windows. Komputer średniej klasy, z monitorem i windowsem kupisz za tysiąc parę złociszy, maka za tysiąc złotych, to conajwyżej używanego, kilku letniego bez gwarancji, a dodatkowo musisz mieć windowsa. |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 898 Pomógł: 80 Dołączył: 31.05.2008 Ostrzeżenie: (20%) ![]() ![]() |
Kubuntu.
-------------------- cojack blog - mój blog (na jakiś czas off).
"jak czegoś nie wiem, to nie myślę że wiem" - moja domena |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 4 298 Pomógł: 447 Dołączył: 16.11.2006 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Na Linuksie grafiki nie zrobisz. Od kiedy? Czyli graficy pracujący w gimpie czy blenderze są wymyśleni? Poza tym IIFF to kolejny Twój bzdurny temat, pytasz o system operacyjny nie podając szczegółów, poza tym macos x to nie tylko system operacyjny i raczej nie zainstalujesz go u siebie w firmie od tak na każdym sprzęcie. Ten post edytował !*! 21.12.2011, 13:41:05 -------------------- Nie udzielam pomocy poprzez PW i nie mam GG.
Niektóre języki programowania, na przykład C# są znane z niezwykłej przenośności (kompatybilność ze wszystkimi wersjami Visty jest wiele warta). |
|
|
![]()
|
|
Od kiedy? Czyli graficy pracujący w gimpie czy blenderze są wymyśleni? Graficy pracujący w gimpie? ![]() -------------------- Strony WWW: http://arscreo.pl
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 195 Pomógł: 109 Dołączył: 3.11.2011 Ostrzeżenie: (10%) ![]() ![]() |
Cytat Poza tym IIFF to kolejny Twój bzdurny temat A mi się wydaje ,że IIF to nasz forumowy ankieter ![]() |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 66 Pomógł: 1 Dołączył: 22.06.2009 Skąd: Londyn, UK Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Ja gram w swoje ulubione gry na Macu. Call of Duty, GTA, WoW.
Cytat żeby macbooka (czyli lapka za prawie 6 koła, który nie ma wejścia enthernet) podłączyć do projektora Ja w swoim MacBook'u jak i iMac'u mam wejście Ethernet. Macbook Pro to 15'' early 2011. Możliwe ze 13'' albo Macbook Air nie ma wejść Ethernet. Windowsa tez da się zainstalować na Macu na partycji poprzez bootcamp, lub możesz emulować, to samo z Linuxem. Środowisko pracy na Macu zdecydowanie przyspieszyło moja produktywność, i już dawno mi się zwróciło ja ich zakup. |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 4 298 Pomógł: 447 Dołączył: 16.11.2006 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Graficy pracujący w gimpie? ![]() A niby dlaczego nie? ![]() Ten post edytował !*! 21.12.2011, 15:32:23 -------------------- Nie udzielam pomocy poprzez PW i nie mam GG.
Niektóre języki programowania, na przykład C# są znane z niezwykłej przenośności (kompatybilność ze wszystkimi wersjami Visty jest wiele warta). |
|
|
![]()
|
|
A niby dlaczego nie? ![]() Renderowaniem grafiki na żywo, wydajnością/stabilnością przy dużych layoutach (duża ilość warstw). Zresztą, zapytaj jakiegoś profesjonalnego grafika czy chciałby pracować w gimpie - ja nie znam takiej osoby. ;P -------------------- Strony WWW: http://arscreo.pl
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 2 885 Pomógł: 463 Dołączył: 3.10.2009 Skąd: Wrocław Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Wybór systemu operacyjnego zależy od indywidualnych gustów, każdy ma swoje przyzwyczajenia i preferencje. Najlepiej pozwolić ludziom, aby sami wybrali system, na którym przecież będą dzień w dzień pracować, w końcu nikt nie będzie marudził.
-------------------- Nie pomagam na pw, tylko forum.
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 798 Pomógł: 307 Dołączył: 13.05.2009 Skąd: Gubin/Wrocław Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Ja w swoim MacBook'u jak i iMac'u mam wejście Ethernet. Macbook Pro to 15'' early 2011. Możliwe ze 13'' albo Macbook Air nie ma wejść Ethernet. Windowsa tez da się zainstalować na Macu na partycji poprzez bootcamp, lub możesz emulować, to samo z Linuxem. Środowisko pracy na Macu zdecydowanie przyspieszyło moja produktywność, i już dawno mi się zwróciło ja ich zakup. I co z tego że masz w laptopie za prawie 8 tysięcy wejście enthernet, skoro i tak żeby podłączyć pod projektor musisz kupić kabel za 150 zeta. Tak będę kupować 1 kompa za 8 tysięcy, żeby jeszcze dokładać 300zł do systemu żeby mogła księgowa uruchomić płatnika? Za 8 tysięcy to ja mam kilka stanowisk, dla kilku pracowników, którzy będą efektywniej pracować niż ty jeden na jednym komputerze ![]() |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 14.08.2025 - 05:36 |