![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 15 Pomógł: 0 Dołączył: 12.09.2008 Skąd: leszno Ostrzeżenie: (10%) ![]() ![]() |
Witam. Napisałem z pomocą wujka googla system płatności dla mojej firmy.
Nie znam się dobrze na php i utknąłem z jednym problemem. Skrypt ma służyć do wprowadzania wpłat zrobionych przez klienta,gdyż za dużo jest już ich i stara metoda zapisywania wpłat na kartce już się nie sprawdza. Klient mi płaci za neta a ja mu drukuję kod wygenerowany w moim skrypcie. Klient loguje się na stronie www i wpisuje dany kod. kod po wpisaniu przypisywany jest do klienta z bieżącą datą. Zrobiłem generator 10 znakowych kodów które zapisywane są w bazie danych, kody nie powtarzają się, do tego dodałem system logowania. Działa też przypisywanie kodu do klienta. Teraz mam problem bo nie wiem jak to zrobić: Chcę aby klient mógł zobaczyć swoje wszystkie wpłaty w danym roku. Rejestrując się w programie klient np w grudniu 2011, pierwszą wpłatę ma dokonać dopiero w styczniu 2012. Jak zrobić że np pierwszy miesiąc płatny jest styczeń a np pierwszą wpłatę klient zrobi w marcu, skąd system będzie wiedział że ta wpłata marcowa ma być przypisana do stycznia a następna już do lutego. jak zrobić tabelkę np wszystkie wypisane miesiące a pod nimi np data wpisania kodu. aktualnie moja baza wygląda tak:
Przesyłam szybki szkic tego co chce uzyskać. ![]() to jest ta sam tabelka tylko po zmianie roku. wiadomo, że nic nie ma za darmo więc możecie podsyłać swoją cenę na PW lub kontakt niżej. Z góry dzięki za wszystkie podpowiedzi. ps. kontakt. gg- 3889231 maxbartko@wp.pl Ten post edytował maxbartko 20.12.2011, 08:59:44
Powód edycji: [erix]: przeniosłem
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 19.08.2025 - 20:32 |