![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 24 Pomógł: 0 Dołączył: 14.10.2003 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witajcie
Wiem ze temat był poruszany juz nie jeden raz ale informacjie zebrane na forum i internecie jeszcze nie rozwialy moich watpliwosci W szczegolnosci chodzi mi o dokumenty które będą tworzone dynamicznie, w zaleznosci od ilosci rekordow spelniajacych okreslone kryteria, Przede wszystkim potrzebuje tabel a wlasciwie obramowan, Rozwiazanie moze tez byc za pomoca rtf tylko chodzi mi wlasnie o te tabele, nie usmiech mi sie uczyc nowej skladni No coz jakos sobie poradze ale w pierw zwracam sie o pomoc do WAS |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 2 712 Pomógł: 23 Dołączył: 27.10.2003 Skąd: z kontowni Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Polecam fpdf, prosta i łatwa do nauczenia składnia.
-------------------- "Coś się kończy, coś się zaczyna." Andrzej Sapkowski
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 24 Pomógł: 0 Dołączył: 14.10.2003 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Wielki dzięki,
Biblioteka, prosta przyjazna, po godzinie zabawy udalo mi sie wygenerowac moj pierwszy plik pdf za pomoca php Oczywiscie mam problem z polskimi czcionkami, jak chyba kazdy kto zaczal sie nimi bawic, Przejzalam posty i mam kilka informacji o tym jak stworzyc polska czcionke za pomoca mkefont i ttf2pt1, tylko nigdzie nie moge znalexc tego drugiego skompilowanego pod windowsa |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 2 712 Pomógł: 23 Dołączył: 27.10.2003 Skąd: z kontowni Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
-------------------- "Coś się kończy, coś się zaczyna." Andrzej Sapkowski
|
|
|
![]()
|
|
No to juz jestem po bojach zwiazanych z ttf2pt1, ale czy jezeli chce miec dodatkowo czcionke pogrubiona, kursyw to musze te wszystkie czcionki przerobic
Ze wzgledow o ktorych nie warto pisac potrzeboje czcionki polskiej o kodowaniu windows-1250 przerobienie dla iso-9... wyglada tak ttf2pt1 -b -L iso-9... .map arialn.ttf arialpl a jak dla windowsa czy nalezy sie posluzyc plikem cp1250.map Z gory dzieki |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 4 Pomógł: 0 Dołączył: 27.04.2004 Skąd: Kraków Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witaj, ostatnio robiłem fonty Times dla polskich fontów, i tak
1) konwersja z times.ttf na times.afm 1) konwersja z timesi.ttf na timesi.afm 1) konwersja z timesbi.ttf na timesbi.afm 1) konwersja z timesbd.ttf na timesbd.afm ttf2pt1.exe -a c:\windows\fonts\times.ttf times ttf2pt1.exe -a c:\windows\fonts\timesi.ttf timesi ttf2pt1.exe -a c:\windows\fonts\timesbi.ttf timesbi ttf2pt1.exe -a c:\windows\fonts\timesbd.ttf timesbd i tak powstają fonty w formacie afm potem wywołaj stronke
i powstająci pliki times.php times.z timesi.php timesi.z timesbi.php timesbd.z i te pliki kopiujemy do katalogu stałej FPDF_FONTPATH, i potem dodajemy je do dokumentu
i powinno działać. Pozdrawiam |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 74 Pomógł: 0 Dołączył: 29.10.2003 Skąd: Toruń Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
drukuje wlasciwie wszystko trzeba troche dopracowac do wlasnej aplikacji :
http://www.fpdf.org/en/script/script50.php -------------------- long hard road out of hell
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 24.07.2025 - 14:29 |