![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 118 Pomógł: 0 Dołączył: 22.03.2008 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam mam serwer pocztowy hmailserver na win 2k3 Wszystko chodziło ok ale musiałem zrobic taka jakby reinstalacje czyli na zainstalowany program zainstalowac go dokładnie ponownie i od tej pory mam takie maile na utworzonym koncie nie istotne czy wysyłam z niego czy na niego.
O co moze chodzic? |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 195 Pomógł: 109 Dołączył: 3.11.2011 Ostrzeżenie: (10%) ![]() ![]() |
Spróbuj na wyłączonych firewallach
|
|
|
![]() ![]()
|
|
![]() Administrator serwera Grupa: Developerzy Postów: 521 Pomógł: 13 Dołączył: 2.04.2004 Skąd: 52°24' N 16°56' E Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Sprawdź, czy odwrotny adres DNS wskazuje na nazwę domenową Twego komputera i ustaw poprawnie nazwę hosta. Jeśli i to nie pomoże, to Twój serwer został dopisany do BL :-)
-------------------- Środowisko: Gentoo 2008.0 | Apache | PHP5 | PostgreSQL | MySQL | Postfix
Workstation: Gentoo 2008.0 | Firefox Thomas Alva Edison: "Aby coś wynaleźć wystarczy odrobina wyobraźni i sterta złomu ..." Odpowiedź na każde pytanie typu "Jak ...": "Nie da się, to nie PostgreSQL" |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 118 Pomógł: 0 Dołączył: 22.03.2008 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Miałem wyłaczonego ArcaVira i blokowało mi to połaczenia, po jego właczeniu w diagnostyce serwera wszystko jest ok i maile da sie wysłac z utworzonego konta wujeksamozuo@kmus.pl, aczkolwiek jak wysyłam na ten adres maila z tlena to mam info:
Kiedys juz miałme taki problem ze udawało sie wysłac albo odbierac poczte, udało mi sie to naprawic ale juz nie pamietam jak a teraz po reinstalacji serwera mam to samo ... Tu istotne jest:
W serwerowych ustawieniach jesli całkiem wyłacze autentyfikacje to mi niechce nawet wysłac poczty, a jak mam wszedzie właczoną to wysyła ale nie odbiera |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 195 Pomógł: 109 Dołączył: 3.11.2011 Ostrzeżenie: (10%) ![]() ![]() |
A masz ustawiony Pop3 lub IMAP?
SMMTP-poczta wychodząca POP3-poczta przychodząca dla jednego i drugiego porty różnią się. Pobieranie e-maili przy pomocy IMAP A tuta j co ciebie jeszcze bardziej zainteresuje: Piszemy klienta poczty e-mail w PHP Ten post edytował Niktoś 17.12.2011, 16:09:11 |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 13.06.2025 - 02:32 |